Od danas je zvanično počela grejna sezona u Srbiji. To znači da su toplane aktivne od sada do 15. aprila.

Ukoliko vremenske prilike budu zahtevale dodatno grejanje, može se produžiti do 3. maja, prema propisima.

Čišćenje radijatora može biti naporan zadatak koji mnogi ljudi odlažu zbog neugodnosti koje predstavlja. Na sreću, jedna žena je podijelila svoj pametni hak na TikTok-u za temeljno čišćenje unutrašnjih komponenti plinskih radijatora.
Za čišćenje koristi prašak za pranje. Ona pomiješa prašak sa vrućom vodom u mjerici, a zatim dobijenu smjesu sipa u radijator. Prije nego to učini, ona se pobrine da ispod radijatora stavi plastičnu kantu i ručnik, kako bi spriječila da se voda prolije i stvori lokva.

Po ulasku, voda je bila pjenasto bijela zbog sapuna. Međutim, kada je stigla na svoje odredište, voda se pretvorila u tamno smeđu nijansu.

Ako razmišljate o korištenju ovog alata za čišćenje radijatora, važno je napomenuti da to treba učiniti samo na plinskim radijatorima, jer električni radijatori mogu biti oštećeni u tom procesu. Primjenom ove metode ne samo da će unutrašnjost radijatora biti temeljno očišćena, već će se i cijeli životni prostor ugodno mirisati.

Kako prenosi The Sun, video je prikupio impresivnih 580.000 ‘lajkova’ na TikTok-u, a značajan broj gledalaca je izrazio zadovoljstvo sadržajem.

Jedna od napomena je bila: “Kakav fantastičan koncept! Definitivno ću to uključiti u svoju rutinu svakog drugog vikenda.

Oglasi