Prema kosmičkim predviđanjima, ljetni solsticij 2023. ima duboko duhovno značenje. Vjeruje se da će tokom ovog vremena pojedinci biti ohrabreni da teže ravnoteži i skupe hrabrost da postanu najbolji. Ljetni solsticij je godišnji događaj koji se održava 22. juna,. To je značajna prilika jer se poklapa sa Suncem koje dostiže svoj vrh na nebu, a za one na sjevernoj hemisferi predstavlja najduži dan u godini. Međutim, ljetni solsticij nije samo sezonska promjena; također donosi transformativne promjene i nove prilike za rast u našim životima.

 

Prema kosmičkoj prognozi, značaj ljetnog solsticija 2023. vrti se oko potrage za ravnotežom i hrabrosti da prigrlite svoj pravi potencijal. Izraz “solsticij” potiče iz latinskog, što znači “zaustavljeno sunce”, naglašavajući fenomen Sunca koje sija najduže u jednoj godini. Različite drevne civilizacije, uključujući Kelte, Grke i Rimljane, promatrale su ovaj događaj u različite svrhe, od vjerskih rituala do određivanja optimalnog vremena za poljoprivredne aktivnosti. Zanimljivo je da se vjeruje da su strukture kao što je Stonehenge, zadivljujući kameni krug u Wiltshireu u Engleskoj, koji datira prije 5.000 godina, izgrađene s namjernim poravnanjem prema Suncu tokom solsticija. U folkloru se slavi duhovni značaj ljetnog solsticija kao oličenje topline i vitalnosti, koji predstavlja najduži i najživlji dan u godini, simbolizirajući skoru bogatu žetvu.

 

Ljetni solsticij nije samo priroda, već i introspekcija i samoispitivanje. Vrijeme je da zadubite duboko u svoju unutrašnjost i razmislite o svom odnosu sa samim sobom. Ove godine, značaj samorefleksije je pojačan jer se mjesec i kometa Hiron, koji predstavljaju nezacijeljene emocionalne rane, poravnavaju u Ovnu tokom ljetnog solsticija. Astrolozi sugeriraju da nas ovo poravnanje ohrabruje da dublje razmislimo o svojim prošlim greškama i pristupimo sebi s ljubaznošću i empatijom.

Dolazak ljetnog solsticija označava početak potpuno nove sezone koja obuhvata očaravajuću privlačnost prirode. Ovaj ključni trenutak poziva na radosnu proslavu, jer služi kao podsjetnik na obilje ljepote koja nas okružuje. Brojni rituali vezani uz ljetni solsticij usredotočeni su na uranjanje na otvorenom, uživanje u osvježavajućoj svježini zraka, divljenje izlasku i zalasku sunca koji oduzima dah, ili upuštanje u lagane šetnje koje omogućavaju dublju povezanost sa svijetom prirode,.

 

Dolazak ljetnog solsticija ne samo da označava početak živahne i osunčane sezone, već ima i dublje značenje samoispitivanja i iščekivanja budućnosti. Baš kao što solsticij najavljuje početak ljeta, on služi kao dirljiv podsjetnik da se upustite u introspekciju i razmislite o onome što je pred nama. Ovaj nebeski događaj označava početak novog poglavlja u našim životima, predstavljajući nam pogodan trenutak da pažljivo osmislimo planove i procijenimo svoje dugoročne težnje. Prema astrolozima, ljetni solsticij posjeduje obilje snage i služi kao ključni trenutak za utvrđivanje naših namjera za preostale mjesece u godini. Simbolizira utjelovljenje prosperiteta, raskoši i nepokolebljivog osjećaja pozitivnosti i entuzijazma.