Priča o kojoj se rijetko govori često ostaje skrivena iza svjetla reflektora i osmijeha javnih ličnosti. Proslavljeni pjevač Dado Polumenta je u nedavnoj emisiji još jednom privukao pažnju javnosti otkrivanjem do sada neotkrivenih aspekata svog života, potvrdivši da radosno postojanje može biti praćeno raznim preprekama.

 

Dado Polumenta je nedavno dao svoju prvu javnu izjavu o svojoj sestri Diani, priznajući vrijedne životne lekcije koje ga je naučila uprkos svojoj nesposobnosti da govori. Nakon toga, Dado je na Instagramu podijelio sliku na kojoj su njegove sestre sa kojima trenutno uživa na odmoru. “Zahvalan sam Bogu na ovoj kušnji koju dijelimo. Od nje smo naučili mnogo, iako ne može govoriti, čuti ili hodati. Ovo su posebni trenuci za mene i moje najmilije, u kojima se najviše radujemo malim stvarima. Moje dvije sestre: Dajana i Dalida”, napisao je pjevač u opisu objave na društvenim mrežama. U emisiji “Na kod Slavice Đukić Dejanović”, Dado je kroz suze izrazio svoje osjećaje zbog sudbine svoje sestre.

 

“To je moja sestra koja se rodila kao i sva druga djeca, bez ikakvih posebnosti. S tri mjeseca starosti, imala je visoku temperaturu od 42 stepena, koju su liječnici previdjeli i pogrešno dijagnosticirali kao običnu prehladu, što je rezultiralo paralizom 60% njenog mozga. Od tada su joj mišići i funkcije postupno propadali. Posljednje tri decenije je u invalidskim kolicima. Nema riječi koje mogu opisati bol i patnju, ne samo moju, već i patnju mojih roditelja i način na koji je ona hrabro podnosila sve izazove i trenutke. Raspravljati o ovim temama je izuzetno teško, i nikada nisam imao priliku za to”, rekao je Dado kroz suze.

 

Oglasi