Ogledalo u ovom obliku služi za zaštitu kuće od bilo kakvih zlonamjernih sila.

Filozofija istočnog feng shuija tvrdi da su ogledala ključni vodiči energije. Svaki dom mora posjedovati ovaj objekt, koji je vezan za element vode. Međutim, energija koju će ogledalo donijeti u kuću ovisi o različitim faktorima. Oblik, pozicioniranje, pa čak i okvir ogledala, svi imaju značajnu ulogu u tom pogledu.

Prema drevnim vjerovanjima, okrugla ogledala simboliziraju metalni element čija je primarna funkcija privlačenje radosti i promicanje mentalne jasnoće. Nasuprot tome, pravokutna ili kvadratna ogledala su povezana sa elementom zemlje, za koji se vjeruje da donosi stabilnost, praktičnost i individualni rast.

Ugradnja visokog pravougaonog ogledala u prostor može dodati dašak topline i prilagodljivosti, zahvaljujući prisutnosti drvenih akcenta.

Trokutasta ogledala su rijedak nalaz, ali posjeduju eleganciju i intrigu. Prema feng shuiju, ova ogledala imaju značaj u stvaranju pozitivne energije zbog njihove povezanosti sa elementom vatre. Ako želite da zapalite svoju inspiraciju, prihvatite svoju autentičnost i pobudite svoju strast, razmislite o uključivanju trouglastog ogledala u svoj dekor.

U praksi feng šuija, heksagonalno ogledalo ima značajnu ulogu. Vjeruje se da ovo ogledalo ima sposobnost da otjera negativnu energiju i štetne namjere usmjerene prema vama i vašim najmilijima. Po tradiciji, ogledalo se postavlja iznad ulaza u Vaš dom.

Odaberite ogledalo oblika koji odgovara simboličkom prikazu koji vam je potreban i postavite ga u dio vašeg doma gdje trebate ojačati taj određeni element.

Što se tiče oblika ogledala i njihovog uticaja na različite aspekte života, uobičajeno se veruje da je kvadratno ogledalo korisno za srčana pitanja zbog svoje sposobnosti da promoviše stabilnost. S druge strane, smatra se da je kružno ogledalo korisnije u radnim prostorima jer se kaže da povećava jasnoću i preciznost.

Oglasi