Vijesti koje stižu sa britanskog dvora u posljednje vrijeme nisu nimalo dobre i već kruže razne teorije zavjere o navodnom prokletstvu koje ih prati. Da podsjetoimo i kralj Čarls i princeza Kejt su biliu bolnici i oboma je otkrivena zloćudna bolest. Skoro mjesec dana u medijima su bujale spekulacije o odsustvu Kate Middleton iz javnosti, što je dovelo do širenja različitih teorija zavjere. Međutim, sama Kate je stavila tačku na ove glasine duboko ličnom i emotivnom televizijskom objavom.

U šokantnom otkriću, 42-godišnja princeza od Velsa otkrila je svoju dijagnozu raka, ostavljajući svijet u stanju nevjerice. Trenutno je na “preventivnoj hemoterapiji” nakon velike abdominalne operacije u januaru, Kate nije dala više detalja o specifičnom zahvaćenom organu, što je javnosti ostavilo brojna pitanja bez odgovora.

U konačnom razrješenju tekućih spekulacija oko njenog neobjašnjivog odsustva, Kate Middleton je objavila u petak navečer. Nažalost, zabrinutost koju je izrazilo nekoliko pojedinaca pokazala se tačnim, jer je otkriveno da je njen zdravstveni problem ozbiljniji nego što se u početku vjerovalo.

Nakon što je otkrila svoju borbu s rakom, princeza od Walesa ostavila je javnost u stanju zabrinutosti i zaprepaštenja. Međutim, nisu date nikakve dodatne pojedinosti o vrsti raka, što je dovelo do navale upita i nagađanja.

Dok ona trenutno traži mir, pomoć i empatiju, diskurs oko njenog blagostanja i dalje traje. Uvaženi medicinski stručnjaci već su iznijeli svoje stavove na najgledanijim televizijskim mrežama, ali sve ostaje nagađanje. Istinitost stvari je poznata isključivo njenom medicinskom osoblju.

 

Nakon razgovora sa brojnim kolegama, dr. Mark Siegel, ugledni profesor medicine u renomiranom medicinskom centru NYU Langone i značajan saradnik na kanalu Fox News, izveo je određene zaključke u vezi s dijagnozom Kate Middleton, koristeći informacije pri ruci .

Na osnovu razgovora s vodećim onkolozima, vjerovatno je da joj je uspješno uklonjen rak debelog crijeva u ranoj fazi ili da joj je slučajno dijagnosticiran rak jajnika, materice ili grlića materice.Tokom njenih ranijih godina, bilo je nagađanja da je Kate možda bolovala od Crohnove bolesti, dugotrajnog stanja koje uzrokuje upalu u probavnom traktu.

Prema Siegelu, ova bolest značajno povećava vjerovatnoću razvoja raka debelog crijeva ili crijeva.Kejt je u januaru bila podvrgnuta značajnoj hirurškoj proceduri na stomaku. Fondacija Crohn’s and Colitis izvještava da će do 50% osoba s Crohnovom bolešću na kraju zahtijevati operaciju kako bi ublažili svoje simptome. Doktor objašnjava da ovakva operacija zahtijeva duži period oporavka.

 

Nadalje, važno je napomenuti da ginekološka pitanja nisu izuzeta od razmatranja.Prema Siegelu, postoji mogućnost da je došlo do otkrića u jajnicima, maternici ili grliću materice, što uključuje uklanjanje lokaliziranog raka.

Prema riječima ljekara, tokom redovnog pregleda ciste jajnika mogu se identifikovati i hirurški ukloniti laparoskopskim tehnikama. Osim toga, uobičajeno je da se rak otkrije u kasnijoj fazi. Nadalje, kada se kemoterapija primjenjuje u početnim fazama raka debelog crijeva, to obično ne dovodi do gubitka kose.

Siegel se i dalje nada pozitivnoj prognozi, bez obzira na specifičan tip raka.Nažalost, susreo sam se sa brojnim slučajevima raka u svojim dijagnozama; međutim, kada se otkrije u ranim fazama, postoji znatno veća vjerovatnoća da će se postići izlječenje.Doktor je zaključio izražavajući nadu, jer Kejtina stalna preventivna hemoterapija služi kao inspiracija.

Oglasi