Kada govorimo o srpskoj folk sceni, Dragana Mirković je nesumnjivo jedna od najistaknutijih ličnosti. Njena impresivna karijera traje skoro četiri decenije, a postigla je ono što samo rijetki mogu postići svojim izuzetnim talentom, nepokolebljivom posvećenošću i upornošću. Ono što Draganu izdvaja je njena besprijekorna reputacija, jer nikada nije bila upletena u velike skandale ili kontroverze, što je uobičajena pojava među njenim vršnjacima. Među svim pjevačicama, ona istinski blista iznad ostalih u domenu pop muzike. Čak i do sada, ona nastavlja da utjelovljuje gracioznost i autentičnost.

 

Njen privatni život služi kao inspiracija brojnim pojedincima. Dragana je više od dvadeset godina u sretnom braku sa biznismenom Tonijem Bijelićem; on upravlja uspješnim poslovnim carstvom i dosljedno teži njegovom rastu. Živeći u dvorcu u blizini Beča, par ima dvoje odrasle djece – sina Marka i kćerku Manuelu, koji oboje izbjegavaju pažnju javnosti. Unatoč njihovoj nedavnoj aktivnosti na društvenim mrežama, evidentno je da su procvjetali u prelijepe osobe. Marko je posvećen unapređenju svog obrazovanja i žarko se bavi hobijem automobilskim trkama. Osim toga, priznat je po tome što je služio u vojsci i zbog svog učešća u porodičnom biznisu zajedno sa svojim ocem.

 

Dragana je dosljedno isticala značaj vrijednosti i skromnosti kada je u pitanju vaspitanje djece. Dok se školovala, njena kćerka Manuela je radila na recepciji hotela kako bi samostalno zarađivala. Dragana je izrazila želju da se porodičnim poslom bavi i njen sin Marko. Ipak, čini se da je Marko izabrao muzički put. Počeo je dijeliti svoje kompozicije na platformama društvenih mreža, a njegovi pratioci vjeruju da njegov talenat obećava, što sugerira da bi potencijalno mogao imati uspješnu karijeru na tom polju.

 

 

Oglasi