Mirjana Karanović se uplela u polemiku nakon incidenta koji je za posljedicu imao teške ozljede njene komšinice. Protiv glumice je podnijeta krivična prijava, a mediji su nedavno objavili da je i zvanično optužena. Optužba protiv nje je da je tokom verbalne svađe fizički napala svog komšiju, što je dovelo do teške povrede. Tužilaštvo je predložilo zatvorsku kaznu od osam mjeseci, koja bi mogla biti suspendovana ukoliko okrivljeni izbjegne dalje krivično djelo u roku od dvije godine.

 

Mirjana Karanović je ispričala šta se dogodilo, pojašnjavajući da se osjećala pod pritiskom kada je komšinica, uprkos majčinim prigovorima, insistirala da njenu majku smjesti u starački dom. Situacija je, kako kaže Karanovićeva, postala intenzivnija kada je pokušala da se otrgne iz držanja komšinice, pri čemu su oni pali i zadobili tešku povredu. Naglasila je da nije imala namjeru namjerno povrijediti komšiju i da je odmah pružila pomoć i čekala da stigne hitna pomoć. Mirjana je navela da je komšinica ranije iznosila lažne tvrdnje o njenoj majci, implicirajući da ona predstavlja opasnost za druge. Mirjana je ustvrdila da su te tvrdnje neosnovane i da se zbog okolnosti osjećala pod stresom. Ona je istakla da je njena majka psihički i fizički sposobna, a u prilog tome govori i nedavna potvrda neurologa. Pored toga, Mirjana je napomenula da se obratila policiji i socijalnoj službi za pomoć oko prijetnji komšija, ali nije dobila zadovoljavajuću podršku.

 

Situacija je zamršena, jer postoje kontradiktorne tvrdnje i ograničeno znanje o uključenim stranama. Da bi donijeo pravednu odluku, sud mora pažljivo analizirati dokaze i saslušati sve perspektive. Ključno je da se sprovede sveobuhvatna istraga čitavog slučaja kako bi se otkrila istina i garantovala pravičnost za sve uključene strane.

Oglasi