Lepa Brena, najpopularnija zvijezda bivše Jugoslavije, više od četrdeset godina održava svoju poziciju na vrhuncu muzičke industrije. Uprkos njenom opsežnosti muzike, bezbroj koncerata, filmova i snimljenih nastupa, njena energija ostaje nepromijenjena od 1980-ih kada je bila dominantna snaga u regionu. Shodno tome, mnogima je teško da povjeruju da se pjevačica bliži šezdeset trećoj godini života. Međutim, sama Lepa Brena ne razmišlja o prolaznosti vremena. Realistične osobe koje prepoznaju prolaznu prirodu života, kao što sam ja, uče da cijene svaki trenutak. Zahvalan sam za sve što sam postigao i za moju divnu porodicu. Nastavljam da pristupam životu s praktičnim i racionalnim načinom razmišljanja, slijedeći ciljeve koje sam sebi postavio. Svjedočenje uspjeha moje djece i promatranje kako sve prirodno dolazi na svoje mjesto donosi mi ogromnu sreću.

 

Brena je za Story ispričala da je i ona srećna u druženju sa Bobom. Ona je pojasnila da ima rutinu koja uključuje pjevanje i vezivanje pojasa. Brena je trenutno zaposlena i raduje se godišnjem odmoru. Ipak, priznaje da ne voli svoje rođendane, već više voli da slavi tuđe i dječje rođendane. Brena pažnju traži samo na svojim koncertima, a za ostale proslave preferira miran i skroman pristup. Brena više ne želi ekstravaganciju. Boba i Brena čine odličan tim kako u privatnom tako iu profesionalnom životu. Spojila ih je zajednička ljubav i svaki ima svoj kreativni talenat. Brena je istakla značaj međusobne podrške u dobrim i lošim trenucima. Kada sve ide dobro i život teče glatko, ponuditi podršku kao supružnika je lako.

 

Međutim, posebno je važno pružiti podršku u vremenima kada život postane komplikovan i izazovan. U intervjuu za magazin Story, pjevačica je podijelila svoje borbe u pronalaženju ravnoteže između javnog i privatnog života. Biti dio industrije zabave često znači da je nečiji lični život izložen javnosti. Od ključne je važnosti za javne ličnosti, posebno za žene, da uspostave granice u pogledu toga koliko njihovog ličnog života treba objaviti. Bez ovih granica, publika bi lako mogla preći granicu poštovanja. Iako smo kroz medije prisutni u domovima naše publike, niko nije dobio VIP ulaz u naš privatni život. Marljivo održavam razdvojenost između Lijepe Brene, ličnosti koju sam stvorio u protekle četiri decenije, i mog privatnog života.

Zahvalna sam što postoji moj alter ego – osoba koja živi na pozornici, koja pripada svima i koja sve voli. Nakon završetka nastupa osjećam se potpuno bez energije i snage. Za mene je ključno napraviti korak unatrag i resetirati se, tražeći utjehu u miru. Velika je utjeha imati pored sebe osobu koja je kompatibilna sa mnom na svim razinama. Priroda moje profesije zahtijeva da se potpuno predam svojoj publici, zbog čega je imperativ da među nama postoji velika doza povjerenja i razumijevanja. Čak i ako netko posjeduje ogromnu snagu, bitno je imati nekoga jačeg, jer to dopušta trenutke ranjivosti i krhkosti.– izjavila je Brena.

 

Oglasi