BOŽIČNI URADI SAM: Neodoljive ideje i dekoracije sa staklenim teglama!

Tegle su postale veliki hit zadnje dvije godine. Sada se osim za zimnice i skladištenje, koriste i kao dekoracije, posude za piće i još mnogo toga. Danas ćemo vam pokazati četri uradi sam ideje kako možete iskoristiti stare staklene tegle ako ih imate kod kuće.

Ofarbajte svoje tegle sa sprejom u željnoj boji i zatim dodajte unutra cvijeće po želji a možete i neke svijeće ili lampice. Tegle stavite u dublju posudu, kao ovoj na slici. Savršeno lijepo izgleda pogotovo u dnevnom boravku.

Ništa lakše- sve što treba da uradite jeste da u tegle stavite mini lampice na bateriju i uključite ih. Možete ih i ukrasiti sa vanjske strane ako vam je volja. Nekom laganom dekoracijom kako bi se vidjele lampice.

Unutar tegle naspite šećera ili soli zatim u sredinu stavite svijeću (preporučujemo svijeću na baterije zbog sigurnosti) Zatim na vrh tegle zavežite vrpcu i dodajte šišarike po želji ili neki drugi detalj.

Ovo je idealna dekoracija za trpezarijski stol. Veoma jednostavno do pola tegle naspite sol i šećer i dodajte unutra šta želite – bobice, borove grančice, svijeće…

Oglasi