Rodžer Federer, poznati švajcarski teniser, trenutno prisustvuje ATP turniru u Haleu, služeći kao uvaženi gost povodom obilježavanja značajne tridesete godišnjice ovog takmičenja. Naročito, ovo označava Federerovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je njegov dugogodišnji protivnik, Novak Đoković, izašao kao pobjednik na Rolan Garosu i osigurao 23. Grand Slam titulu bez premca, čime je svoje ime urezao u anale historije tenisa.

 

Nakon što je prešutio Đokovićev izuzetan uspjeh, Federer se na kraju oglasio i čestitao srpskom sportisti. On je izrazio divljenje Đokovićevom nevjerovatnom podvigu i priznao veličinu njegovog dostignuća. Naravno, novinari su iskoristili situaciju i pitali Federera da li vjeruje da je Đoković najveći teniser u historiji. Kao odgovor, Federer je dao pomalo neodlučan odgovor, namjerno izbjegavajući svaki potencijalni sukob.

 

On je rekao da je određivanje nivoa težine između osvajanja Vimbldona sa 17 ili Rolan Garosa sa 36 sporno pitanje bez jasnog riješenja. Da bi ilustrovao svoju tezu, ispričao je kako se povjerio prijatelju i pitao da li je osvajanje Vimbldona sa 17 godina kao Boris Beker ili osvajanje Rolan Garosa sa 36 kao Novak Đoković predstavljalo veći izazov. Na kraju, Federer je priznao da nije imao konačan odgovor na ovaj upit. Federer je kultna figura na turniru u Haleu, koji je osvojio titulu rekordnih deset puta. Ove godine, njegovo učešće je doprinijelo popularnosti i važnosti događaja. Uprkos intenzivnom rivalstvu između Federera i Đokovića, važno je priznati i cijeniti uspjeh kada se on postigne. Bez obzira na njihove buduće susrete, imperativ je da njihov odnos ostane pun poštovanja. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali je ključno zadržati srdačan stav.

Oglasi