BOLEST je potpuno slomila: Jelena Bačić Alimpić NEPREPOZNATLJIVA

Proslavljena srpska književnica Jelena Bačić Alimpić nedavno je ispričala o svojoj teškoj borbi sa teškom bolešću. Tokom svog istraživanja za svoju novu knjigu na Siciliji prošlog ljeta, doživjela je tešku epizodu. Proklizavanje diska između njenih pršljenova rezultiralo je privremenom paralizom, što ju je učinilo bespomoćnom i zahtijevalo od nje da primi medicinske injekcije, pa čak i da puzi do toaleta.

Ovaj period je bio izazovan, ali se po povratku u Srbiju opredelila za šestomesečnu terapiju kao alternativu operaciji.

Nakon šest meseci intenzivne terapije, Jelena je uspešno rešila problem kompresije nerva izazvanog diskom. Uprkos izazovnim vremenima, odbila je da se odrekne svoje vere i poverenja u svoju sposobnost da savlada prepreke. Jelena je istakla značaj suočavanja sa samim sobom i otkrivanja unutrašnje snage za prevazilaženje nedaća.
Za to vrijeme naišla je na dodatnu zdravstvenu prepreku koju je odlučila riješiti privatno. Ipak, uspjela je savladati ovaj izazov i završiti svoj književni rad. Naglasila je da je knjiga napisana na vrhuncu njenih ličnih borbi, i uprkos poteškoćama sa kojima se suočavala, čvrsto vjeruje da nas nevolje mogu očvrsnuti, a ne oslabiti.

Priča o njenoj hrabrosti i odlučnosti izvor je motivacije i podsjetnika da se prepreke mogu savladati vjerovanjem, odlučnošću i unutrašnjom snagom. Nakon toga, ne tako davno sam se suočio sa još jednom zdravstvenom preprekom, ali je previše lično da bih se javno raspravljao. Ipak, uspio sam ga uništiti i dovršiti svoj rukopis. Kao rezultat ovih iskustava, mogu potvrditi da je ova knjiga nastala u najtežem periodu mog postojanja, i to će nesumnjivo biti evidentno.

Oglasi