Prije dvije godine, poznata pjevačica narodne muzike Ana Bekuta suočila se sa teškim gubitkom svog partnera i srodne duše, od milja zvanog Mrka, poznatog i kao Milutin Mrkonjić. Duboka veza između njih dvoje je bila iskovana tokom impresivnih devet godina, tokom kojih su krenuli na zajedničko putovanje života i ljubavi. Uprkos njihovoj nepobitnoj povezanosti, treba napomenuti da Milutin nikada nije zvanično prekinuo veze sa svojom zakonitom suprugom Mašom. Usred silne tuge koja je obuzima, ožalošćena pjevačica pronalazi utjehu u obilježavanju sjećanja na svog preminulog saputnika kroz iskrene počasti koje dijeli na njenoj široko praćenoj Instagram platformi.

 

Ona koristi ovu platformu kao sredstvo da podijeli svoje najsrećnije trenutke zajedno, sa iskrenim priznanjem koje nikada ne izmami suze. Bekuta je nedavno odala počast svom dragom otkrivši dosad neviđene fotografije sa memorijalnog turnira održanog njemu u čast. Uprkos preranom odlasku iz oblasti sporta, košarka je ostala njegova najveća strast, a mlade sportiste je smatrao svojim rođacima.

 

Sve do njegovih posljednjih dana, ove fotografije bile su njegova najcjenjenija imovina. Sa zadovoljstvom mogu da objavim da podržavam inauguracioni Memorijalni turnir “Milutin Mrkonjić” koji je zakazan za 8. i 9. jul na sportskim terenima Ada Ciganlija. U organizaciji Zadužbine “Svetozar Marković”, ova manifestacija ima za cilj prikupljanje sredstava za dobrotvorne poduhvate. Bekuta stalno dijeli slike koje bilježe najsretnije trenutke njenog života, kada je doživjela duboku ljubav sa Mrkom. Čineći to, ona se suočava sa beskrajnim bolom i tugom koji se nalaze u njoj. Nadalje, umjetnica je podijelila i dodatnu fotografiju na kojoj provode vrijeme zajedno, uz natpis koji otkriva njihovo priznanje sadašnjem stanaru nebeske kafane.

 

Oglasi