Mevludin Duvančić, poznati vidovnjak iz Bosne, u medijima je zaradio nadimak “Balkanski Nostradamus”. Prije šest godina precizno je predvidio preranu smrt Šabana Šaulića i Džeja Ramadanovskog. Osim toga, istakao je Brennin zdravstveni problem, koji je do sada uspješno kontrolirala.

 

Džej, Šaban i Lepa Brena čekaju izazovna vremena u budućnosti. Đaju će biti potrebna medicinska pomoć i podrška zbog srčanih komplikacija. Brena će se, s druge strane, suočiti sa značajnim problemima sa zgrušavanjem krvi i biće joj potrebne redovne kontrole kako bi održala zdravlje. Šaban će imati i razne poteškoće, poput stomačnih tegoba i hipertenzije.

 

Mevludin je iznio ovakva predviđanja, a za dodatni šok, Šaulić je tragično preminuo u saobraćajnoj nesreći, tačnije zbog rupture trbušne aorte. No, za Brenu ima nade jer je balkanski Nostradamus ponudio rješenje u svojoj prognozi, naglašavajući važnost marljivog tretmana, kojeg Brena trenutno prati. Otkako joj je prije 18 godina dijagnosticiran krvni ugrušak, Brena se dosljedno pridržava svih preporuka ljekara. Davno sam otkrio da je rješavanje problema sabranim načinom razmišljanja najefikasniji pristup njihovom rješavanju. Nisam lako sklon panici. Nakon što sam na početku naišao na trombozu, savjesno sam se potrudio da se edukujem o tom stanju i počeo sam redovno posjećivati ​​ordinaciju.

 

Vremenom sam se navikla na ovakav način života i stekla saznanja o tome šta smijem, a šta ne smijem da konzumiram, kao i kako da se snalazim u svakodnevnim aktivnostima. Brena je otvoreno priznala da efikasno upravlja trombozom umjerenom fizičkom aktivnošću, izbjegavanjem umora i držanjem podalje od pretjerano vrućih okruženja.

 

Oglasi