Pevački uspeh Biljane Jevtić može se zahvaliti njenom urođenom talentu i zadivljujućem glasu, kao i njenoj nepokolebljivoj posvećenosti svom zanatu.

Njen repertoar popularnih pjesama ostao je popularan do danas i često se izvodi na proslavama. Kada se venčala sa kolegom Aleksandrom Acom Ilićem, bila je svesna u kojoj meri će svoj lični život izložiti javnosti. Shodno tome, objavljivanje gole slike Biljane Jevtić izazvalo je veliku pometnju u široj javnosti, a mnogi su u početku posumnjali da je slika digitalno manipulisana. Situaciju je dodatno zakomplikovala kultura tajnosti koja je okruživala incident.

Mnogi ljudi su znatiželjni šta je navelo Bilju da se skine i fotografiše, posebno s obzirom na njene mlade godine na slikama. Bilja je na slici prikazana sa rukama prekrštenim na grudima, pokrivajući samo intimna područja. Ipak, njena poza i odluka da ogoli gornji dio odijela pokazuju hrabrost, odvažnost, a možda i mladalačku poletnost. Uz to, s obzirom na starost slike, ovo je bila izuzetno neuobičajena pojava.

Tačan trenutak kada su fotografije snimljene još uvijek je stvar nagađanja, a iz Bilja nije zabilježena druga ovakva pojava. Pretpostavlja se da širenje ovakvog materijala putem medija ne izaziva nikakve smetnje ni dotičnoj ženi, ni njenom supružniku, ni njihovom sinu Ivanu, koji trenutno diplomira pravnik i sprema se da se vjenča.