Prošlo je nekoliko godina otkako je preminula Mira Furlan, kultna ličnost jugoslovenske i svjetske kinematografije. Dok smo se divili njenim dostignućima na filmu i uživali u njenim strastvenim nastupima na sceni, naša naklonost prema Miri je prevazišla njen rad u industriji zabave. Prije nešto više od godinu dana njen suprug Goran Gajić objavio je svoje memoare pod nazivom „Ona me voli više od svega na svijetu“ koje je u Srbiji objavila izdavačka kuća „Buka“. Mira je u svojim memoarima jedno poglavlje posvetila dubokoj ljubavi prema Goranu, a u to poglavlje je uvrstila i pasus o njemu. U ovom paragrafu je istakla važnost povjerenja u njihovu vezu, ističući da se mogu povjeriti jedno drugom bez straha od presude. Prvi put u životu, Mira više nije morala da trpi optužbe da je previše intenzivna, teška, posesivna ili da se guši.

 

Moj intenzitet odgovarao je njegovom. Dočekao je moju ljubav raširenih ruku, punog srca. Nisam morala cenzurirati svoje osjećaje. Nisam morala biti oprezna ili se pretvarati da se držim na sigurnoj udaljenosti. Ono što sam doživjela bilo mi je posve novo i nisam mogla a da se ne zapitam postoji li kvaka. Međutim, pokazalo se da nema kvake. Taj je čovjek želio moju ljubav i trebao ju je, ali ne na posesivan ili ograničavajući način . Žudio je za specifičnom kvalitetom i količinom ljubavi koju sam mu samo ja mogla dati. Za razliku od muškaraca na koje sam bila navikla, koji su me željeli samo u malim, podnošljivim dozama, on je moju ljubav prigrlio i pozdravio u potpunosti. Po prvi put, ja bio u mogućnosti izliti svoju ljubav na nekoga tko je uzvratio neodoljivom i sveobuhvatnom ljubavlju prema meni. Ljubavna priča Mire Furlan i Gorana Gajića započela je sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća, no njihova je veza od samog početka naišla na negodovanje mnogih.

 

Prvi put su se upoznali 1986. godine na nastupu muzičke grupe Le Cinema. Mira, koja je bila vokal u bendu, počela je putovati između Zagreba i Beograda nakon što je upoznala Gorana. Tijekom njihovog putovanja brodom od Hvara do Visa shvatila je da je on ljubav njenog života, dok ga je gledala kako se neustrašivo penje na visoki jarbol. “Popeo se na jarbol broda koji nas je vozio od Hvara do Visa. Posmatrajući ga kako se samo jednom rukom drži za taj nevjerojatno visok jarbol, shvatila je da se radi o čovjeku koji nema straha. U konačnici, zaključio sam. Moje prethodne interakcije sa suprotnim polom bili su uglavnom sa ekstremno uplašenim muškarcima“, izjavila je tada Mira. Iako je iz Beograda, diplomirao je režiju na Beogradskoj akademiji i uglavnom je radio u tom gradu. Ostatak čitajte OVDJE.

 

Oglasi