Život žene koja je smršavila 408 kilograma i rastala se sa suprugom je jedinstveno iskustvo.

Prije otprilike deset godina, Mayra Lizbeth Rosales dospjela je na naslovnice sa svojom neviđenom težinom, što ju je potaknulo da postane senzacija u Meksiku. U to vrijeme imala je nevjerojatnih 500 kilograma, postavljajući novi svjetski rekord za najveću tjelesnu masu ikada zabilježenu. Dobila je titulu najteže žene koja postoji.

Majra je često doživljavana kao opomena za one koji ne žele da liče na nju. Uprkos tome, mnogi pojedinci su i dalje osjećali empatiju prema njoj. Bili su uvjereni da je njezina situacija rezultat nedostatka marljivosti u održavanju zdrave težine i prekomjernog konzumiranja brze hrane. Ovo je služilo kao podsjetnik da treba voditi računa o izboru ishrane i njihovom utjecaju na opću dobrobit.

Njen uspjeh služi kao dokaz snage istrajnosti i odlučnosti u savladavanju izazova upravljanja težinom. Put do željene težine bio je pun izazova i prepreka.

Meksikanka je bila zatvorena u svom stanu, nije mogla da se kreće bez pomoći drugih, uprkos tome što je bila unutar granica svojih zidova. Njena težina, koja je iznosila 500 kilograma, otežavala joj je čak i da udobno leži.

Supružnik je bio njen najvatreniji advokat, uvek nepokolebljivo uz nju. Pružio joj je nepokolebljivu osnovu ljubavi i podrške i nježno ublažio njenu nelagodu kroz umjetnost masaže. Ovo se pokazalo kao jedina pouzdana metoda za ublažavanje težine njenog otoka.

Uprkos odluci njegove supruge Mayre da konzumira velike količine brze “industrijske” hrane, njen suprug Rosales ostao je postojan u svojim navikama zdrave ishrane. U potpunosti se posvetio brizi o Mayri, koja je imala 500 kilograma, i nikada se nije udaljila od nje, odričući se čak ni mogućnosti da istražuje svijet izvan njihovog doma.

Život porodice, koji je postao dosadan i nepomičan, preokrenuo je tragični incident – smrt njihovog nećaka. Dodatnu tugu, Marja, teška 500 kilograma, preuzela je odgovornost za dečakovu smrt.

Nakon određenog dana, žena je kontaktirala policiju i priznala da je oduzela život svom nećaku, koji je bio dijete njenog brata i sestre. Majra je ustvrdila da se radilo o nenamjernoj radnji, tvrdeći da je dijete zgnječila svojom rukom.

Mediji su željno prihvatili priču i širom svijeta emitovali priču o ženi koja je imala višak kilograma i kao rezultat toga bila optužena za ubistvo djeteta.

Nakon obavljenog vještačenja, konstatovano je da ona nije imala fizičku sposobnost da nanese štetu bilo kome, čak ni malom biću, podizanjem ruke do određene visine. Ovo otkriće je posebno ironično s obzirom na okolnosti.
Treba napomenuti da je za incident kriva isključivo Majrina sestra, koja je takođe majka dječaka koji je umiješan. Ona je drugu ženu uvjerila da preuzme krivicu tvrdeći da Marja sa svojom težinom i zdravstvenim problemima neće moći izdržati kaznu u zatvoru.

Nakon što je istina otkrivena, Majrin rođak je zbog njihove prevare osuđen na 15 godina zatvora.

Porodična drama Meksikanke poslužila je kao katalizator za njenu ličnu transformaciju i osnažila je da preuzme kontrolu nad svojom sudbinom. U tom ključnom trenutku u svom životu odlučila je preuzeti odgovornost za svoju budućnost.

Ukupno je smršala 408 kilograma.

Majra je krenula na put samotransformacije i dovela ga do kraja. Prošla je niz zahvata, uključujući liposukciju, uklanjanje kože i resekciju želuca pod vodstvom kirurga. Kao rezultat svog truda, uspješno je skinula 200 kilograma viška.

Uz vodstvo medicinskih stručnjaka i stručnjaka za ishranu, Majra je počela da prati svoje prehrambene navike. Nakon što joj je dobrobit dozvolila, uključila je i vježbanje u svoju rutinu.

Mejrino postignuće je zaista zapanjujuće, prevazilazeći čak i njenu prethodnu težinu. Uspjela je skinuti nevjerovatnih 408 dodatnih kilograma.

Tokom 2015. godine upućen joj je poziv da ispriča svoj lični narativ u programu pod nazivom „Neka pričaju“ u Rusiji.

Tokom emisije, Mejra je otkrila da je odlučila da napusti muža, koji je stajao uz nju kada je imala nevjerojatnih 500 kilograma i bez obzira na nju je volio i prihvatio. Međutim, gosti studija su osudili njenu odluku, iako je Mejra odlučila da ne otkrije tačne razloge rastave od supruga. Uprkos tome, kritikovali su je što je ostavila nekoga ko je bio stalno prisutan u njoj život.
Uprkos njihovom raskidu, ona je tvrdila da su njen bivši i ona održavali čvrsto prijateljstvo i da su redovno bili u kontaktu.

Majra je trenutno zadovoljna, samouvjerena, živahna i zdrava žena koja uživa u svakom danu. Ona je, kaže Majra, svoju nekada voljenu brzu hranu trajno izbacila iz svog života.

Korak po korak upute za kuhanje savršenog odreska razlikuju se ovisno o ličnim preferencijama i komadu mesa koji se koristi. Međutim, postoje neke opće smjernice koje možete slijediti kako biste osigurali ukusan i mekan odrezak. Na primjer, ostavite odrezak da dosegne sobnu temperaturu prije kuhanja, obilno ga začinite solju i biberom i koristite metodu kuhanja na visokoj temperaturi kao što je pečenje na roštilju ili prženje u tavi. Osim toga, važno je da odrezak odmarate nekoliko minuta nakon kuhanja kako bi se sokovi ravnomjerno raspodijelili. Ovi koraci, zajedno s drugim individualiziranim tehnikama, mogu dovesti do ukusnog i savršeno kuhanog odreska.

Oglasi