Jelena Karleuša već nekoliko godina zadirkuje novi album, a njeni posvećeni obožavaoci jedva se prisjećaju kada je posljednji put zapravo snimila studijsku pjesmu. Umjesto toga, prvenstveno je bila fokusirana na angažman u “Zvezdi Granda” i upetljala se u privatne skandale, dok je mogućnost nove muzike ostala tema spekulacija. Međutim, nakon više od decenije iščekivanja, konačno je stigao trenutak koji su fanovi željno iščekivali – Jelena Karleuša je konačno predstavila svoj najnoviji album.

 

Nakon izlaska albuma, značajan broj posjetitelja pohrlio je na YouTube platformu zbog objavljivanja deset muzičkih spotova i umjetničkih djela. Glasine o Jeleninom povratku sa novom muzikom kruže godinama, a sada su konačno i potvrđene. Jelena Karleuša je pedantno odabrala pesme za svoj najnoviji album, sarađujući sa grupom mladih talenata koji žele da ostave svoj trag u muzičkoj industriji. Kao i na prethodnim albumima, Karleuša je odlučna da pomjeri granice muzičkog izraza. Nekoliko sedmica prije zvaničnog objavljivanja albuma, pjevačica je poduzela korak da obriše sve svoje fotografije na Instagramu, platformi koju često koristi za povezivanje s javnošću. Konačno je stigao i dugo očekivani trenutak za fanove – s ponosom predstavljamo najnoviji album Jelene Karleuše, “ALFA”!

 

Jelena je izrazila nadu da će ovaj album inspirisati njene slušaoce novim osjećajem moći, samopouzdanja i vitalnosti. Takođe, podijelila je vijest o specijalnom nastupu u Beogradu na kome će predstaviti svoje nove pjesme. Međutim, pjevač je naišao na neočekivane izazove jer su neke pjesme planirane za album morale da budu isključene zbog sporova sa porodicom Radulović – Tucaković, posebno sa preminulim Lačom i njegovim ocem Futom, koji polažu autorska prava na tri od predviđenih pjesama.

Oglasi