Nakon što je preminuo suprug Šaban Šaulić, Gordana je rijetko viđena u javnosti, pojavljivala se samo na porodičnim okupljanjima. Međutim, u posljednje vrijeme Goca Šaulić se pojavila na nekim javnim događajima, među kojima je i prošlogodišnja revija Zvonka Markovića. Odlučila je da se dotjera i uživa u noćnom izlasku, dajući nam priliku da svjedočimo njenom prisustvu u javnosti nakon duže pauze. Goca se za tu priliku odlučila za crnu haljinu koju je oplemenila šalom od ciklame i torbicom. Ipak, ovo nije bila obična crna haljina. Imala je prozirne dijelove koji su otkrivali njena ramena i stomak. Ovo je bio hrabar izbor za ženu njenih godina, ali moramo priznati da ga je odvažno podnijela.

 

Goca, poznata po dubokoj ljubavi prema modi, doslijedno se nosila besprijekorno odabranim odjevnim predmetima i skupim brendiranim aksesoarima, i to nije bio izuzetak. Svoju strast za primamljivim predmetima uspješno je usadila u svoju djecu, posebno u Ildu, koja se njenim stopama podjednako zaljubila u svijet mode. Goca Šaulić, udovica legendarnog pjevača Šabana Šaulića, nadaleko je poznata ne samo po izuzetnom osjećaju za stil i modnom senzibilitetu, već i po neizmijernoj naklonosti prema porodici.

 

Zajedno su izgradili skladnu porodicu punu ljubavi, a Gocina nepokolebljiva posvećenost djeci koju je dijelila sa Šabanom ostaje nepokolebljiva. Iako je prošlo dosta vremena od gubitka Šabana, Goca ga i dalje duboko žali. Na suptilne načine ona često izražava svoju čežnju i kajanje za voljenim mužem, često praćeno tračkom ljubavi u njenim očima kad god se spomene njegovo ime. Ljubav koju gaji prema Šabanu ostaje nepokolebljiva, odbijajući da se smanji ili nestane s vremenom.