Fenomen koji se naziva “Barbie dijeta” stekao je popularnost među ženama širom svijeta, a utjecajna figura Barbie revitalizirala je specifične trendove koji su privukli pažnju. Film “Barbi”, u kojem je izvanredna uloga glumice Margo Robi, postigao je značajan uspjeh i oduševio gledaoce. U postizanju ovog izuzetnog ishoda, odani nutricionista odigrao je ključnu ulogu.

 

Nutricionist je odigrao ključnu ulogu u pomaganju Margo Robbie, glavnoj glumici, da postigne besprijekoran ten i tijelo. Uz konvencionalne prakse poput LED terapije, limfne drenaže i tretmana hladnim laserom, Margo se pridržavala specifičnog režima ishrane nazvanog “Barbie dijeta”. Ova dijeta je uključivala konzumiranje fermentisane hrane poput kiselog kupusa, kimčija i kefira, kao i uključivanje gorke hrane i bobičastog voća u njene obroke. Uključuje i probiotike i dijetetske suplemente. Jasmina Vico, poznati stručnjak za njegu kože, bila je ključna u održavanju blistavog tena holivudske zvijezde tokom snimanja. Savjetovala je upotrebu specifičnih čajeva, poput mliječnog čička, koji pomažu u detoksikaciji jetre i poboljšavaju zdravlje kože povećavajući proizvodnju glutationa.

 

Treba naglasiti da glumci koji su sudjelovali u ovim rutinama možda nisu bili svjesni veze između zdravlja crijeva i blistave kože, ali su bili spremni poslušati savjete stručnjaka kako bi postigli optimalne rezultate. Iako su trendovi poput “Barbie dijete” možda popularni, trebalo bi ih pažljivo razmotriti, a pojedinci bi trebali tražiti savjet od profesionalca kada je u pitanju njihova ishrana i cjelokupno zdravlje. Iako hirovi u pogledu prehrane i njege kože mogu biti privlačni, ključno je dati prednost zdravim i dugotrajnim metodama njege tijela i dobrobiti.

Oglasi