Porodica uspiješnog sportiste više od prije godinu dana počela je radove na velikoj kući koja se nalazi na Pavlovačkom jezeru između Rume i Vrdnika a to se vidi na zadnjim fotografijama. Kako vidimo prema slikava useljenje u ovaj dom se bliži svaki dan.

Iako su u mogućnosti da naprave kuću gdje god žele na svijetu porodica Đoković odabrala je da će njihova nova rezidencija biti u Srbiji i to upravo kod jednog malog jezera koje se nalazi između Rume i Vrdnika gdje će da bude ova predivna građevina. Prve slike ove nove kuće pojavile su se prošle godine i to na facebooku i instagramu. Odmah se znalo da Đokovići sigurno nešto prave i da će izgledati zaista luksuzno poput neke vile na Azurnoj obali.

Novakov otac Srđan Đoković je bio incijator ove ideje i on tu gradi dom u kojoj će Novak moći da uživa sa svojom porodicom kada god to poželi. Također se i priča o tome da bi vikendica mogla da ima i propratne objekte,a nije ni isključeno da će jednog dana biti tu i restoran, bazen i još nešto slično.