Baba Vanga je 2024. godine prorekla određene događaje koje mediji pokušavaju da protumače.

Ako se ova predviđanja ostvare, mogla bi donijeti značajne promjene. Baba Vanga, bugarska proročica, postala je poznata po svojim izvanrednim predviđanjima. Uprkos tome što je rođena u skromnom bugarskom selu 1911. godine i izgubila vid sa 12 godina zbog tornada, razvila je izvanredan talenat za predviđanje budućih događaja.

Upoređena je sa čuvenim prorokom Nostradamusom i čak je dobila titulu “Nostradamus Balkana”. Njena predviđanja su uključivala neke od najznačajnijih događaja u novijoj istoriji kao što su pojava ISIS-a, teroristički napad na Svjetski trgovinski centar i glasanje za Brexit. Uprkos njenoj smrti 1996. godine, fascinacija i intriga oko njenih predviđanja i dalje postoje. Citiymagazine.si je sastavio Baba Vangina predviđanja za 2024. godinu u knjizi prikladnog naslova Baba Vanga 2024.

Prema predviđanjima cijenjene bugarske vidovnjakinje Babe Vange, 2024. će biti godina velikih preokreta. Tehnološka industrija će biti revolucionirana zahvaljujući otkrićima u kvantnom računarstvu. Istovremeno, sajber napadi će se intenzivirati kako globalna ekonomija bude pogođena krizom. Medicinska nauka će napraviti ogroman napredak, ali katastrofalni vremenski događaji uzrokovani klimatskom krizom će izazvati pustoš. Priča se da će ove godine biti otkriven i čudesni lijek protiv raka. Napetosti će se politički povećati, sa pokušajima atentata na ruskog predsjednika Putina i terorističkim napadima u Evropi. Donald Tramp bi se možda vratio na mesto predsednika, ali sa misterioznom bolešću. Evropska ekonomija će se kolebati na ivici kolapsa, dok “moćni zmaj” vlada. I nevjerovatno, čovječanstvo će stupiti u kontakt s vanzemaljskim bićima u naredna dva stoljeća, a prvi kontakt će se dogoditi 2024.

Mogućnost kontakta s vanzemaljskim životom postaje sve vjerojatnija, a projekcije sugeriraju da bi komunikacija mogla biti uspostavljena već 2024. Međutim, ostaje pitanje: da li smo sposobni da se upustimo u razgovor sa bićima izvan atmosfere naše planete?
Prema proročkim riječima Babe Vange, doći će vrijeme kada će “zmaj” zavladati svime. Ostaje pitanje da li je ovaj “zmaj” metaforički prikaz nove svjetske sile, fizičkog zmaja ili čak umjetne inteligencije.
Potencijalni povratak Donalda Trumpa na vlast nije bez kontroverzi, jer se šuška da on možda pati od misteriozne bolesti. Priroda ove bolesti ostaje nepoznata i podložna je nagađanjima.
Postoje zlokobna predviđanja da bi Putin, lider Rusije, mogao biti u opasnosti da ga ubije neko u svojoj zemlji. Osim toga, Evropa bi se potencijalno mogla suočiti s prijetnjom terorističkih napada.
Globalno zagrijavanje može dovesti do katastrofalnih vremenskih događaja i prirodnih katastrofa.
Predviđa se da 2024. godine postoji mogućnost da se pronađe lijek za rak. Ako je ovo predviđanje tačno, to bi nesumnjivo bilo revolucionarno dostignuće. Proročanstvo Babe Vange o 2024. godini i potencijalnom lijeku za rak je posebno uvjerljivo.
Kako slučajevi sajber napada i dalje eskaliraju, stvarnost sajber prijetnji postaje sve očiglednija.
Mogućnost ekonomske krize u Evropi je zabrinutost koja bi mogla imati značajan uticaj na globalnu ekonomiju.
Područje medicine se stalno razvija, a nova otkrića u liječenju i terapiji se redovno otkrivaju. Ovaj napredak rezultat je opsežnog istraživanja i eksperimentiranja unutar medicinske zajednice.
Očekuje se da će pojava kvantnog računarstva donijeti značajan napredak koji će revolucionirati način na koji percipiramo i koristimo tehnologiju.
Baba Vanga, koju su zvali i “baka Vanga”, bila je bugarska mističarka i travarka koja je postala poznata zbog svojih navodnih sposobnosti u proricanju i predviđanju budućnosti. Uprkos tome što je bila slepa od detinjstva, stekla je reputaciju širom Istočne Evrope tokom kasnih 1970-ih i 1980-ih.

Vanga je preminula prije 1996. godine, ali njen lik i prognoze i dalje ostaju istaknuti u određenim regijama jugoistočne Evrope, posebno u Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji, zajedno sa određenim dijelovima istočne Evrope, poput Rusije.

Oglasi