Navodno je Baba Vanga, poznata i kao ‘balkanski Nostradamus’, navodno dala brojna predviđanja za 2024. godinu.

Uprkos sljepoći, Baba Vanga je poznata po svojoj vidovitosti i sposobnosti predviđanja budućih događaja. Priča se da joj je dar dat nakon oluje koja joj je promijenila život i koja joj je oduzela vid dok je bila dijete. Baba Vanga je zaslužna za predviđanje terorističkih napada 11. septembra i referenduma o Bregzitu. Prema izvještajima britanskih medija, Baba Vanga je dala jezivo proročanstvo o 2024. godini.

Vjeruje se da je kroz historiju Baba Vanga dala brojna tačna predviđanja, uključujući katastrofu u Černobilu, smrt princeze Dajane i raspad Sovjetskog Saveza. U 84. godini preminula je 1996. Godine 2024. britanski list “Mirror” objavio je kompilaciju od sedam njenih predviđanja. Uprkos njenoj navodnoj tačnosti, autentičnost Baba Vanginih proročanstava ostaje tema debate. Neki pojedinci tvrde da su njene riječi pogrešno pripisane ili pogrešno protumačene, dodajući kontroverzu oko njenih predviđanja.
Pokušaji atentata na pojedince nisu neuobičajeni, a baba Vangin predosjećaj, kako prenosi Astrofame, jedan je od takvih primjera. Predosjećaj sugeriše da će ruskog predsjednika Vladimira Putina sljedeće godine ubiti jedan od njegovih sunarodnika. Međutim, Kremlj je više puta odbacio glasine o pogoršanju Putinovog zdravstvenog stanja ili dijagnozi raka. Vanga također predviđa porast terorističkih napada širom Evrope, uključujući raspoređivanje oružja za masovno uništenje od strane “velike nacije” u svrhu testiranja ili napada. U međuvremenu, terorističke grupe takođe planiraju napad unutar Evrope, navodi se u njenoj nedavnoj publikaciji.

Trenutno stanje privrede je krizno. Prema predviđanjima Vange, predstojeća godina će vjerovatno doživjeti značajan pad u ekonomiji koji će imati globalni uticaj. Ona je identifikovala nekoliko faktora odgovornih za ovu katastrofu, uključujući rastući nivo duga, eskalaciju geopolitičkih tenzija i prelazak ekonomske moći sa zapadnih zemalja na istočne. Osim toga, postoji mogućnost alarmantnih klimatskih događaja koji mogu pogoršati postojeći strah. Prognoza koju je zamislila bila je strašnih razmjera. Naredne godine predviđaju se katastrofalne vremenske prilike i prirodne katastrofe. Ovo predviđanje se zasniva na promeni Zemljine orbite, koja se obično dešava tokom dužeg vremenskog perioda. Međutim, ako bi se ovaj orbitalni pomak dogodio u sažetom vremenskom okviru, to bi potencijalno moglo uzrokovati brojne probleme kao što su destabilizacija klime i povećanje nivoa radijacije.

Savremeno doba tehnologije stalno je ugroženo sajber napadima. Ovi napadi mogu uzrokovati značajnu štetu pojedincima, preduzećima i vladama. Oblici koje ovi napadi mogu imati su brojni, u rasponu od phishing prevara i zaraza zlonamjernim softverom do ransomware-a i napada distribuiranog uskraćivanja usluge (DDoS). Kako bi se zaštitili od ovih prijetnji, imperativ je i za pojedince i za organizacije da usvoje proaktivne mjere kao što su provođenje robusnih protokola cyber sigurnosti i informisanje o najnovijim cyber prijetnjama. Prognoze predviđaju da će se učestalost sajber napada u budućnosti samo povećavati, a da će iskusni hakeri ciljati kritičnu infrastrukturu kao što su postrojenja za prečišćavanje vode i električne mreže, što će dovesti do ozbiljne prijetnje nacionalnoj sigurnosti. Osim toga, medicinska oblast je svjedočila značajnim napretcima i novim otkrićima. Prema proročici, ima još pozitivnih vijesti iz oblasti medicine. Prema proročici, pojavit će se niz novih mogućnosti liječenja bolesti za koje se nekada smatralo da su beznadežni slučajevi, poput Alchajmerove bolesti. Osim toga, proročica predviđa da će postojati lijek za rak do 2024. godine.
Tema tehnološke revolucije je višestruka i obuhvata različite podteme. To je izraz koji se koristi da opiše brzu i značajnu transformaciju tehnologije koja značajno mijenja način na koji društvo funkcionira. Ove revolucije se mogu odvijati u različitim oblastima, kao što su transport, medicina, zabava i komunikacije. Bitno je razumjeti da tehnološke revolucije imaju dugoročne učinke na društvo i da mogu rezultirati pozitivnim i negativnim ishodima. Baba Vanga je prorekla da će doći do značajnog napretka u kvantnom računarstvu, prema Histori.co.uk. Primijećeno je da kvantno računarstvo ostvaruje značajan napredak i ima potencijal da riješi probleme brže od konvencionalnih računara, kako je izvijestio Mirror.co.uk. Ako se to dogodi u narednoj godini, to će dodatno ubrzati razvoj umjetne inteligencije.

Oglasi