Poznata pjevačica narodne muzike Zlata Petrović, koja je poznata po svom uticaju u žanru, ima burnu romantičnu prošlost, koja je doživjela tri neuspješna braka. Poznata po svojoj iskrenosti i otvorenosti, dosljedno je otkrivala informacije o svom ličnom životu i historiji. Tokom nedavnog intervjua, otkrila je da čak i sa 60 godina i dalje nije svjesna identiteta svog biološkog oca, te da je cijeli život provela razmišljajući ko je njen biološki otac zaista.

 

Tokom svojih dvadesetih godina, Zlata je naišla na osobu za koju se vjerovalo da je njen biološki otac, iako je njena bezbijednost još uvijek neizvijesna. Zlatin život bio je ispunjen i uspjesima i poteškoćama, a najizazovniji period je bio nesrećni gubitak majke i očuha, kao i raspad njenih brakova. Važno je napomenuti da je Zlatin muzički put započeo sa 14 godina kada su majka i očuh, protivno njenoj želji, orkestrirali brak sa znatno starijim pjevačem Duletom Petrovićem. Nakon što je nakon samo tri mjeseca pobjegla iz ovog braka, kasnije se ukrstila sa Hasanom Dudićem za kojeg se udala iz iskrene naklonosti i sa kojim dijeli sina Mikija. Nakon petogodišnjeg braka, upoznala je voditelja Zorana Pejića, poznatijeg kao Peja. Na kraju su se vjenčali i zajedno dočekali svog sina Jovanu na svijet.

 

Oba ova muškarca zauzimala su značajnu poziciju u njenom životu , a ona i dalje ima srdačnu vezu s njima. Zlata je stalno bila otvorena u vezi sa svojim porijeklom, ponoseći se činjenicom da joj je majka romskog porijekla. Svojim sinovima je prenijela značaj prihvatanja romskog porijekla, baš kao što je to i sama činila bezuslovno.

Oglasi