Doživljaj gubitka voljene osobe je uvijek značajan teret za nošenje. Od sahrane Siniše Mihajlovića 19. decembra, atmosfera u njegovoj porodici, koja je nekada bila poznata po svojim uspjesima kao proslavljeni strijelac, više nije ista. Njegova žena i djeca, shrvani tugom zbog njegove prerane smrti, mogu pronaći utjehu samo u prisustvu svog dragog unuka Violente. Iza ovog cijenjenog šampiona u fudbalu ostala je ožalošćena supruga Arijana, kćerke Virdžinija i Viktorija, te sinovi Marko, Miroslav, Dušan i Nikola. Sjećanja na Sinisa nastavljaju da se produbljuju i postaju sve prisutnija svakim danom.

 

Ariana, u potrazi da održi uspomenu na svog preminulog muža u srcima i dušama drugih, često se nađe preplavljena teškim sjećanjima. Nedavno je podijelila video na kome se pojavljuje umjetnik Aleksej Kolasov, koji je napravio mural u Beogradu kao omaž Siniši Mihajloviću. Ovaj čin poštovanja prema umjetnosti nije prošao nezapaženo, jer je i snažan simbol ljubavi i podrške koju narod Srbije ima prema Mihajlovićevoj. U jednom nostalgičnom trenutku, Arijana i njen suprug Miha odlučili su da umjetnici pošalju iskrene božićne čestitke. Štaviše, prijatno su je iznenadili iskazujući da preferiraju Srbe u odnosu na Italijane.

 

U jednom konkretnom slučaju, Arijana je prenjela svoju sklonost Srbima nad Italijanima. Ona je primijetila da Italijani često posjeduju sposobnost da se efikasno i samouvjereno izraze, ali često ne ispune svoje riječi. S druge strane, primijetila je da Srbi daju manje obećanja, ali da ih dosljedno ispunjavaju i pokazuju jaču odlučnost. Arijana je takođe istakla značajan značaj porodičnih veza u srpskoj kulturi. Razmišljala je o tome da li su njeni povoljni susreti sa Srbima, posebno sa suprugom Sinišom, puka slučajnost ili odražavaju dublje aspekte šire srpske kulture.

 

 

Oglasi