Bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su dve osobe izgubile život u poplavama izazvanim obilnim kišama u opštini Carevo.

Pored toga, tri osobe se trenutno vode kao nestale, a hitne službe trenutno tragaju za njima.
Afirmaciju je dao Georgi Lapčev, gradonačelnik grada u Bugarskoj.
Nezapamćene padavine u Carevu izazvale su značajnu štetu. Posebno je jedno selo potpuno poplavljeno, a reka Veleka se izlila u obližnje selo Kosti, što je rezultiralo delimičnom evakuacijom. Izvještaji medija navode Lapčeva kao izvor ove informacije.

On je naveo da je više od 100 lica preseljeno zbog nepredviđenih okolnosti. Vlasti su od ranije danas proglasile potragu za tri osobe nestale nakon intenzivnih padavina u okolini Careva. Trenutno postoji izlivanje rijeka Karagač i Ropotamo.
Južni pravac iza grada Sozopolja trenutno je nepristupačan, prenose mediji. To je rezultiralo potpunom izolacijom grada Ahtopolja i sela Varvara, Sinemorec i Rezovo zbog oštećenih mostova. Potvrđeno je da je u opštini Carevo prestala jaka kiša, koja je trajala skoro ceo dan.

Situacija u logoru Arapja i dalje je najizazovnija, jer i dalje postoje napori da se evakuišu ljudi koji tamo borave. Kamp “Oaza” i selo Kosti takođe su potopljeni zbog obilnih padavina koje su izazvale poplave. Kao rezultat ovog intenzivnog vremena, opština Carevo proglasila je vanredno stanje radi rešavanja krize.

Trenutno postoji više ekipa vatrogasnih službi u oblastima Burgas, Carevo i Primorsko u opštini. Prema rečima Cveteline Randeve, portparola policije u Burgasu, značajan broj poziva upućen je na hitnu telefonsku liniju 112. Kao posledica obilnih padavina, brojne prizemne građevine u kampu Nestinarka pogođene su poplavama.

Oglasi