Ako želite da ojačate svoj imunitet, zaštitite se od upornih infekcija i iskoristite prednosti čistih probiotika, sada je pravo vrijeme da počnete pripremati svoje zimnice.

Nemojte odlagati – iskoristite dovoljno vremena koje vam je na raspolaganju.

Funkcije bubrega obuhvataju eliminaciju štetnih materija, regulaciju pH krvi, stabilizaciju nivoa elektrolita i stvaranje specifičnih hormona.
Pravilno funkcioniranje cijelog organizma ovisi o važnosti bubrega. Važno je obratiti posebnu pažnju na njihovo zdravlje. Čaj od brusnice je nevjerovatno korisna pomoć u sprječavanju stvaranja bubrežnih kamenaca ili uklanjanju već postojećih.

Brusnica je voće koje je prepuno antioksidansa, vitamina C i vlakana. Njegov moćan sastav čini ga moćnim sredstvom u liječenju raznih zdravstvenih problema. Osim toga, biljka sadrži ursolnu kiselinu koja ima izuzetna protuupalna svojstva.

Izvor ove biljke je Sjeverna Amerika, a njena ljekovita svojstva prvenstveno se nalaze u njenim bobicama. Ove bobice imaju jedinstven okus koji spaja slatkoću s kiselim okusom i koristi se u tradicionalnoj medicini dugi niz godina.

Optimalna praksa bi bila čuvanje hranjivih namirnica u zamrzivaču. Stavite brusnice i druge sezonske proizvode u vrećice za zamrzavanje, ali imajte na umu da samo tri supene kašike brusnice pružaju dovoljnu zaštitu od bolesti i ojačavaju vaš imuni sistem za jedan dan. Na taj način ćete uvijek imati pri ruci voće koje možete dodati u müsli od cijelog zrna. Ne zaboravite da nikada ne zamrzavate hranu koja je već odmrznuta.

I svježa brusnica i čaj se koriste za prevenciju i liječenje različitih oblika bakterija koje se nalaze u urinarnom traktu.

Ova posebna supstanca je poznata po svojoj sposobnosti da podstiče pražnjenje creva i efikasno ublažava zatvor. Osim toga, pomaže u procesu probave i pomaže u održavanju stabilnosti gastrointestinalnog sistema.

Ovaj poseban lijek bio je efikasan i u prevenciji i liječenju gonoreje, kao i u ublažavanju simptoma povezanih s artritisom i reumatizmom.

Regulacija nivoa šećera u krvi čini ga odgovarajućom opcijom za osobe sa dijabetesom.