Prije sedam godina, mediji su prenijeli potresnu priču o dječaku Ajdinu, koji se suočio s teškim životnim okolnostima nakon što ga je majka napustila kad je imao samo pet godina. Ostavila je Ajdina s dubokom čežnjom za svojim mlađim bratom, dok je on živio s voljenim djedom Huseinom, koji je bio ograničene pokretljivosti zbog prethodne ozljede i koristio štake.

Reportaža Hayat televizije 2017. godine rasvijetlila je njihovu inspirativnu priču, prikazujući njihovu duboku vezu i hrabrost usred teških uvjeta života. Ajdin je izrazio bol zbog gubitka brata i nedostatka majke, što je dodatno otežavala njihova skromna kuća bez stalnog izvora prihoda i ograničen pristup struji.

Nakon emitiranja priče, cijela zajednica se mobilizirala kako bi pomogla Ajdinu i djedu Huseinu. Socijalni radnici su reagirali, izražavajući zabrinutost za njihovu dobrobit, što je potaknulo veći interes za njihovu situaciju.

Srećom, podrška nije izostala. Zajednica je sagradila novu kuću za njih i kupila bicikl za Ajdina. Sada, sedam godina kasnije, Ajdin živi s ocem, maćehom, polusestrom i djedom Huseinom. Njihova priča je pokazala snagu zajedništva i empatije, istovremeno potičući svijest o važnosti podrške u teškim vremenima. Ajdin je skromno izjavio da više nema želja jer su sve ispunjene, a njihova obiteljska veza je ojačala kroz zajedničke napore i podršku okoline.

 

BONUS:

Da biste pripremili kožu za sunce prehranom, ključno je uključiti namirnice bogate antioksidansima, vitaminima i mineralima koji podržavaju zdravlje kože i pomažu u zaštiti od štetnih utjecaja sunčevih zraka. Evo pet osnovnih prehrambenih savjeta koji će vam pomoći:

Raznolika prehrana s voćem i povrćem: Važno je da vaša prehrana bude raznovrsna i obiluje voćem i povrćem. Ove namirnice ne samo da hidratiziraju vaš organizam zbog visokog sadržaja vode, već su i bogate vitaminima, mineralima i biološki aktivnim tvarima koje imaju snažan antikancerogeni učinak.

Rajčica: Rajčica je izuzetno korisna za kožu zbog visokog sadržaja vitamina A, C, E, bioflavonoida te likopena i tomatina. Likopen je posebno važan jer može smanjiti upale uzrokovane UV zrakama te neutralizirati opasne molekule koje nastaju tijekom izlaganja suncu. Kuhana rajčica bolje oslobađa likopen nego sirova.

Vitamin C: Ovaj vitamin pomaže u zaštiti stanica kože od oštećenja te smanjuje pojavu bora. Možete ga unositi putem namirnica poput kivija, limuna, paprike, naranči i jagoda.

Vitamin E: Još jedan važan antioksidans za zaštitu kože od štetnih UV zraka. Pronaći ćete ga u orašastim plodovima poput badema, oraha, lješnjaka, sjemenkama i klicama. Kombinacija vitamina E i C pojačava njihov učinak u zaštiti kože.

Beta-karoten: Ova tvar pomaže pri pripremi kože za sunce jer potiče tamnjenje i smanjuje mogućnost nastanka alergija na sunce. Namirnice bogate beta-karotenom uključuju mrkvu, marelice, mango, batat, dinju, lubenicu te tamnozeleno lisnato povrće.

Važno je napomenuti da prehrambene mjere nisu zamjena za druge metode zaštite od sunca poput nošenja zaštitne odjeće, korištenja kreme za sunčanje i izbjegavanja prekomjernog izlaganja suncu. Kombinirajte pravilnu prehranu s ostalim mjerama zaštite kako biste sigurno uživali na suncu i očuvali zdravlje kože.

Oglasi