ADEKVATAN IZBOR RASVJETE ĆE UČINITI DA VAŠ PROSTOR ZABLISTA !

Adekvatan izbor lampi i lustera ne samo da može učiniti da životni i radni prostor “zablista”, već ta rasvjetna tijela mogu i ukrasiti prostoriju –  bez previše truda i novca.
Tokom renoviranje ili opremanja doma, rasvjeta u stanu bi trebala da bude jedna od najbitnijih stavki, ako ne i ključna stavka, koja zbog svoje specifičnosti zahteva planiranje do najsitnijih detalja. Nažalost, većina ljudi uopšte ni ne razmišlja o rasvjeti kad počne sa radovima u svom stanu. Oni uglavnom provode svoje vrijeme tako što ga usmjeravaju na palete boja i časopise, ali je dobro organizovana i uređena rasvjeta u stanu ono što predstavlja jedan prostor u punom sjaju. Dobro osvjetljenje ima tu mogućnost da vaš stan predstavi kao prostran,  gostoljubiv i čist prostor.


Prirodna svjetlost, rasvjeta u stanu i boje su međusobno povezane! Ako krenete da razmišljate o uređenju svog stana, ove tri stvari su one o kojima treba  da razmislite i da ih izkoordinišete prije nego što započnete sa renoviranjem.
Dobra rasvjeta u stanu je veoma važna za stvaranje pravog ambijenta, upravo onakvog kakvog ste željeli. Zahvaljujući adekvatnom osvjetljenju, atmosferu u sobi možete promjeniti od mirne i romantične do veoma  žive i energične.

 

To ćete postići samo ako je rasvjeta u stanu isplanirana  na pravi način. Možete i da koristite pomoćne stvari kao što su ogledala koja će poslužiti za odbijanje svjetlosti i dobijanje zanimljivih svjetlosnih efekata ili kristale ili dijamante i druge reflektivne površine koje daju notu prazničnog sjaja u vašem domu jer sve sija.


Ukoliko je soba velika i ima visoke plafone, a želite da cijeli prostor izgleda prijatno, savjetujemo Vam da koristite nekoliko vrsta manjih lampi kako bi se stvorila “niska” svjetlost. Uvijek unaprijed razmišljajte o rasporedu rasvjete u vašem stanu, jer taj način možete da stvorite neobične šare na svom plafonu i zidovima .

Oglasi