5 PREDIVNIH I KREATIVNIH KOMADA RASVJETE – kako pronaći idealno osvjetljenje praktična je briga u svakom domu

Postoji puno različitih stvari koje umjetnici i dizajneri u posljednje vrijeme rade sa svjetlošću – od bojenja, pojačavanja ili smanjivanja njenog intenziteta, pa do manipulacije oblika.

Oblak
Ne samo što ova lampa izgleda poput oblaka, ona je i interaktivna – svjetla se naizmenično pale i gase te tako kreiraju iluziju oluje.

Baloni
Set čine 3 lampe, od kojih se dvije postavljaju na plafon, a jedna na zid. Lampe izgledaju kao da lebde u prostoru, a iluziju dodatno pojačavaju i kablovi koji podsjećaju na kanape privezane za prave balone.

Staklena bašta
Češka dizajnerka Kristina Pojerova kreirala je 2u1 lampu u obliku staklene bašte. Mini bašta je zaista funkcionalna – u njoj mogu da se uzgajaju sitne biljke te začini.

Šuma
Ovaj luster je kao pravljen za ljubitelje misterija i horor filmova. Nakon što se svjetla upale, čitava soba pretvara se u tajanstvenu zimsku šumu, sa debelim, razgranatim stablima bez lišća.

Ribe
Čak i kada se svjetla upale, biće vam teško da povjerujete da instalacije koje posmatrate nisu žive ribe uhvaćene usred pokreta. Ova serija lampi djelo je arhitekte Frenka Gerija.

Oglasi