3D FIGURE ZA ŠAH DVOSTRUKE NAMJERE – Šah je igra drevnog porekla, ali su kreativni ljudi konstantno uspjevali da pronađu nove i uzbudljive načine da je ponovo osmisle

Sa naprednim 3D tehnikama štampe, originalna šahovska tabla sada predstavlja jedan smisleni i beskonačni dizajn koji odlazi daleko iza ove igre. Living Chess je uradio upravo to kreirajući 3D štampane figure koje dupliraju svoje uloge kao stilske mikro sadilice za vazdušne biljke. Ikonične figure – kralj, kraljica, lovac, top i pioni, redizajnirani su kao geometrijski inspirisani motivi koji unose tradiciju u moderni dizajn, a onda kada nisu u upotrebi mogu poslužiti kao komplet umjetničkih djela.


U slučaju da niste ljubitelji ove igre, zadivljujuća ljepota ovih komada čini ih jednim od najljepših šahovskih kompleta na tržištu. Svi koji kupe cjelokupnu igru, bilo sa staklenom ili bambusovom tablom, dobijaju 32 figure, kao i 32 biljke koje ih prate. Kako bi osigurali njihov dugi životni vijek, iz kompanije Living Chess preporučuju korisnicima da potope svoje suhe biljke u vodu svakih 10 dana.