S obzirom da se praznična sezona brzo približava, božićni i adventski ukrasi su na pomolu.

Ako tražite inspiraciju za „uradi sam“ božićni dekor i ideje za izradu, ali niste sigurni odakle početi, ne tražite dalje. Imamo nekoliko fantastičnih ideja koje možemo podijeliti s vama!

Ove praznične sezone predstavljamo vam korisnu kompilaciju nekih od najboljih božićnih ukrasa i rukotvorina koje možete sami napraviti. Bilo da želite da svom domu dodate lični štih ili kreirate jedinstven poklon za nekoga posebnog, ove DIY ideje sigurno će vas inspirisati i oduševiti.
Da biste napravili šarmantne drvene snjegoviće, složite nekoliko grubo tesanih trupaca i uljepšajte ih vrpcama i markerima.

Uljepšajte svoje praznično ukrašavanje ovim šarmantnim božićnim vijencem. Jednostavan, ali rustikalan, ovaj vijenac se lako može napraviti pričvršćivanjem crvenih i zelenih vrpci od mjehura na niz svečanih svjetala.

Ljubav prema kreativnom procesu izrade je nešto što dijele mnogi pojedinci. Radost uzimanja sirovina i pretvaranja u nešto lijepo i jedinstveno je strast kojoj je teško odoljeti. To uključuje kombinaciju mašte, vještine i strpljenja kako bi se stvorio konačni proizvod koji je funkcionalan i estetski ugodan. Bilo da je u pitanju pletenje, slikanje, scrapbooking ili obrada drveta, čin izrade je rad ljubavi koji donosi zadovoljstvo i ispunjenje onima koji se njime bave.
Izazovite sebe da pokažete svoj talenat u cvjetnom dizajnu tako što ćete prikupiti svoje najizvrsnije ukrase i svjetla, zajedno sa skupljanjem borovih iglica za stvaranje zadivljujuće božićne posude.

Zanati su divna zabava u kojoj možete uživati ​​u bilo koje godišnje doba. Bilo da je proljeće, ljeto, jesen ili zima, uvijek postoje novi i uzbudljivi zanatski projekti za istraživanje. Od pravljenja šarenih vijenaca i vijenaca za proljeće, do kreiranja dekora s temom plaže za ljeto, do izrade udobnih pletenih šalova i šešira za jesen i zimu, kreativne inspiracije ne nedostaje. Izrada je divan način da izrazite svoju kreativnost i dodate lični štih u vaš dom ili darivanje. Bez obzira na doba godine, uvijek postoji razlog da se prepustite užitku izrade.
Pažnja svim ljubiteljima vina! Biće vam drago kada saznate da postoji božićni vijenac koji brine o vašoj ljubavi prema vinu. Ovaj vijenac je napravljen korištenjem svih čepova iz vaših prethodnih boca vina i jedinstven je način da proslavite prazničnu sezonu u svom ličnom stilu. Jednostavno zalijepite sve čepove zajedno i voila!


Pretvorite svoje stare, zarđale žičane viseće korpe u zadivljujuća umjetnička djela koja svijetle! Sa samo šačicom rajsferšlusa, limenkom boje u spreju i nekoliko ljupkih božićnih lampica, možete napraviti veličanstvenu božićnu dekoraciju DIY.

Pretvorite zastarjelu drvenu ogradu stepenica u preslatke snjegoviće sa svježim slojem bijele boje i dodatkom šalova i dugmadi od filca.

Zašto ne spojiti klasične božićne simbole snjegovića, vijence i prazničnu sezonu s jedinstvenim i kreativnim DIY projektom? Kombinacijom sva tri, možete stvoriti zadivljujući vijenac koji savršeno dočarava duh sezone. Imajte na umu da će za ovaj projekat biti potrebna značajna količina bijele mreže.

Izraz “trendovsko drvo” obično se odnosi na popularan ili moderan dizajn ili ukras drveta. Može se odnositi i na drvo koje je u trendu u smislu svog stila ili estetike.
Izradite vlastito božićno drvce koristeći zelenu pređu! To je jednostavan proces: omotajte pređu oko velikog konusa koristeći ljepilo, ostavite da se osuši, a zatim dodajte svoje personalizirane ukrase.

Pretvorite svoje svakodnevne čaše za vino u živahne i vesele svijećnjake jednostavnim farbanjem! Ove divne kreacije idealan su ukras za božićne svečanosti (i, ne zaboravimo dodatni bonus recikliranja!).

Stvorite prepoznatljiv božićni prikaz korištenjem zdjela za ribu različitih veličina. Uključite ukrase kao što su figurice Djeda Mraza, božićna drvca, zvona ili jaslice unutar svake posude i složite ih jednu na drugu za dodatni efekat.
Pobrinite se da napravite istinski slavljenički ukras snjegovića. Ne zaboravite uključiti cilindar ili udoban šal kako biste upotpunili izgled!

Na prvi pogled, zarđali lampioni možda ne izgledaju kao ništa posebno. Međutim, uz dodatak svečanih ukrasa kao što su ornamenti, smreke i vrpce raspoređene oko njih, mogu se pretvoriti u zadivljujući praznični prikaz koji dočarava božićni duh.

Pretvorite svoje iskustvo kuglanja u živu i svečanu stvar tako što ćete obojiti svoje čunjeve tako da liče na šarmantne snjegoviće. Podignite zabavu tako što ćete ih ukrasiti ljupkim šeširima i drugim dodacima po vašem izboru.

Sa svježim slojem bijele boje, šakom pomponova i prepoznatljivim šeširom, gomila odbačenih guma može se pretvoriti u šarmantnog snjegovića.

Zašto se zadovoljiti davanjem obične boce vina kao božićnog poklona kada joj možete dodati praznično veselje? Uz malo kreativnosti, možete pretvoriti bocu u veselog Djeda Mraza, čineći jedinstven i pametan božićni ukras. Jednostavno obojite i zalijepite potrebne materijale na bocu kako biste oživjeli ovaj praznični lik.

 

Oglasi