Postoje osobe koje imaju tendenciju da varaju, a to je osobina za koju astrolozi tvrde da je uobičajena među određenim horoskopskim znakovima. Osim toga, svaka osoba ima svoje lično shvaćanje nevjere, pri čemu neki čak i flert smatraju razlogom da optuže svog partnera za nevjeru, dok drugi na to gledaju kao na seksualni odnos s nekim drugim. Bez obzira na definiciju, biti prevaren je izuzetno uznemirujuće, posebno kada to čini neko koga volimo. Ova izdaja može dovesti do značajnog gubitka povjerenja, što može negativno utjecati na sve buduće veze, jer strah od ponovnog povrijeđenosti postaje sve jači.

Dakle, kako možemo odrediti da li će nas neko prevariti? Istina je da to ne možemo tačno predvidjeti unaprijed. Ipak, astrolozi tvrde da su određeni horoskopski znakovi prirodno skloniji nevjernosti. Prema ovim vjerovanjima, tri horoskopska znaka koji su najskloniji varanju u vezi su: Vaga. Iako se na Vage generalno gleda kao na ljubazne i nježne osobe, one imaju tendenciju da se upuštaju u flert, što može predstavljati izazove u njihovim odnosima. Ovo stalno flertovanje može uznemiriti njihove partnere. Čak i kada su posvećene, Vage se bore da se odupru flertovanju, iako je ono uglavnom nevino. Međutim, postoje slučajevi kada pređe granicu. Ovo proizilazi iz Vage dubokog uvažavanja ljepote; kada sretnu nekoga privlačnog, često zanemaruju granice. Hajde sada da porazgovaramo o Blizancima: oni imaju velika očekivanja u vezama, a ako ne dobijaju dovoljno pažnje, traže je na drugom mjestu.

Blizanci, poznati po svojoj ljubavi prema zabavi, skloniji su nevjernosti u odnosu na druge. Osim toga, ako im postane dosadno u vezi, vjerovatno će prevariti osim ako ne skupe hrabrost da prekinu vezu. S druge strane, Jarčevi imaju velika očekivanja od svojih veza kada im se posvete. Žele da dožive maksimalno zadovoljstvo, koje uključuje radost, emocionalnu podršku i stabilnost. Razumijevajući poteškoću pronalaženja svih ovih aspekata u jednoj osobi, umjesto kompromisa i prilagođavanja zajedno, Jarčevi se mogu odlučiti za nevjeru, čak i ako to znači gubitak voljenog partnera.

 

Oglasi