Pošto nam polako dolazi sve ljepše vrijeme, dolazi i period kada se mora generalno sređivati naš životni prostor. Pri tome se definitivno misli na wc, ali i kuhinju, koja se tokom zime itekako uprlja. Mi danas govorimo o načinima kako da se na pravi način očisti kuhinja, kao i neka skrovita mjesta koja su uvijek leglo prljavštine.

Niti jedna kućanica ili pedantna žena ne želi se susresti s prljavštinom u kuhinji ili WC-u. Unatoč našim redovitim naporima čišćenja, određena područja zahtijevaju posebnu pozornost zbog povećane izloženosti bakterijama i prljavštini.

Počnimo s umivaonikom. Svašta završi u sudoperu – prljavo posuđe, spužve, krpe. Ključno je temeljito ga očistiti kako biste izbjegli bilo kakvu potencijalnu infestaciju bubama, koja može biti nevjerojatno dosadna i uporna. Kako biste to spriječili, važno je svake večeri ribati umivaonik i okolno područje. Obavezno iscijedite spužvu i ostavite je da se osuši pored sudopera. Ako vam je teško nositi se s krpama, poput pranja, sušenja i glačanja, ili ih stalno vidite u mrljama, razmislite o prelasku na ručnike. Higijensko su rješenje koje se lako može koristiti i odložiti u kantu za smeće. Potražite ručnike od čiste celuloze, bijeljene ili nebijeljene, od renomiranog proizvođača koji zadovoljava standarde kvalitete. Odabir proizvoda koji je u skladu s IFC standardom, na primjer, osigurava da je salveta sigurna za korištenje oko hrane, što je čini prikladnim izborom za kuhinju jer neće ispuštati nikakve štetne tvari.

Hladnjak je još jedno područje sklono nakupljanju prljavštine. Iako se mala kapljica soka, mrvica ili nekoliko kapi vina možda ne čini kao veliki problem, jednostavno brisanje nije dovoljno. Zanemarivanje redovitog i temeljitog čišćenja hladnjaka može s vremenom dovesti do razvoja neugodnih mirisa. Neke snalažljive domaćice otkrile su pametan trik za borbu protiv toga tako što su na policu stavile rolu visokokvalitetnog toaletnog papira kako bi upio sve neželjene mirise – i tvrde da zapravo “radi”. Nemojte zaboraviti obratiti pozornost na često zanemarene površine između aparata, ispod štednjaka i između hladnjaka i radne ploče kada ribate kuhinju.

S vremenom se može nakupiti prljavština zbog kapanja i odlijetanja čestica hrane. Važno je zapamtiti da redovito čistite ove površine kako biste osigurali sigurnost svoje hrane i skladišnog prostora. Ako imate moderan stan, možda ćete primijetiti da postupno otkriva svoje nedostatke. Međutim, čišćenje namještaja visokog sjaja ne mora biti monoton posao.

Očit je Vaš afinitet prema suvremenom dizajnu interijera, posebice kada su u pitanju kuhinje visokog sjaja. No, pomnijim promatranjem shvatili ste da ovaj izbor možda i nije bio najpraktičniji jer održavanje čistoće namještaja visokog sjaja može biti prilično zahtjevno.

Imamo neke pozitivne vijesti za podijeliti: korištenjem nekoliko pametnih tehnika, zadatak čišćenja namještaja visokog sjaja može postati mnogo manje naporan.

Prije donošenja odluke o kupnji, važno je razmotriti izazove održavanja povezane s ovim namještajem. Međutim, ako ste spremni posvetiti se redovitom čišćenju, namještaj visokog sjaja savršena je opcija za vas! Otisci prstiju najčešći su oblik prljavštine koja je vidljiva na namještaju visokog sjaja, posebno kada se promatra pod određenim uvjetima osvjetljenja. Osim toga, mrlje uzrokovane vlagom ili hranom su vidljivije na ovoj vrsti namještaja.

Nažalost, u suvremenim interijerima prikrivanje pogrešaka postaje izazovno, što rezultira izgledom novonabavljenog namještaja koji podsjeća na dugo zapuštene i neočišćene komade.

Pri održavanju čistoće namještaja visokog sjaja važno je imati na umu da se strogo izbjegava upotreba lužina ili bilo kakvih sredstava za čišćenje na bazi kiselina. Nadalje, za učinkovito čišćenje namještaja visokog sjaja potrebno je imati pri ruci mekane krpe koje će neprimjetno prianjati na lakiranu površinu. Ključno je izbjegavati korištenje oštrih strugala, žica ili spužvi grube teksture jer mogu prouzročiti nepopravljivu štetu vašem namještaju. Umjesto toga, odlučite se za pamučnu krpu koja će vam poslužiti kao najpouzdanije sredstvo za čišćenje namještaja visokog sjaja. Dodatno, pripremite otopinu koristeći vodu i malu količinu običnog sapuna, jer će to pružiti najnježniji tretman za lakiranu površinu.

Nadalje, preporuča se korištenje deterdženata za čišćenje drvenih površina jer ne sadrže alkalne otopine, čime se eliminira rizik od korozivnih kiselina koje mogu oštetiti osjetljivi namještaj.

Kako biste učinkovito očistili namještaj visokog sjaja, ključno je djelovati brzo i obrisati sve mrlje prije nego što se uspiju osušiti na površini. Na taj način možete osigurati jednostavno uklanjanje mrlja bez oštećenja namještaja.

Oglasi