Oglasi - Advertisement

Prirodoslovac Georgije Nazarov upozorava na moguće štetne učinke povezane s tehnikama koje se koriste u proizvodnji ovog osebujnog povrća. Međutim, ključno je sveobuhvatno procijeniti i prednosti i nedostatke kiselog kupusa. Za postizanje željenog okusa u kiselom kupusu potrebna je znatna količina soli, što možda i nije najzdravija opcija, osobito u kombinaciji s većim unosom vode.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Pretjerana konzumacija soli može povisiti krvni tlak, opteretiti bubrege i pridonijeti nakupljanju naslaga u zglobovima i krvnim žilama. Nadalje, previše soli u tijelu može uzrokovati zadržavanje tekućine, što otežava uklanjanje viška tekućine. Ovo stanje također može poremetiti ravnotežu između natrija i kalija, što može rezultirati grčevima mišića, posebno u vratu i kralježnici.

Kiseli kupus je omiljena namirnica koja se često nalazi u brojnim kuhinjama, posebno u srednjoj i istočnoj Europi. Proces fermentacije svježeg kupusa stvara njegov izraziti kiselkasti okus i snažnu aromu. Osim izvrsnog okusa, kiseli kupus nudi značajne prehrambene prednosti; ima visok sadržaj vitamina C, vlakana i probiotika, što pozitivno pridonosi zdravlju crijeva. Ovaj svestrani sastojak može se uklopiti u razne recepte, uključujući juhe, variva i salate, ili uživati ​​kao prilog jelima. Osim toga, kiseli kupus smatra se glavnom hranom za zimu zbog dugog roka trajanja.

Nakon konzumacije kiselog kupusa poželjno je temeljito isprati sve ostatke soli s posuđa i drugih namirnica. Visoki unos soli, koji pridonosi višku natrija, može uzrokovati nelagodu u udovima. Sve više dokaza ukazuje na povezanost između konzumacije soli i pojave određenih vrsta raka. Unatoč evidentnim prednostima, pri konzumaciji kiselog kupusa treba biti oprezan. Ako je bilo koja od ovih smjernica u skladu s vašim zdravstvenim problemima, preporučuje se savjetovanje s liječnikom prije uvođenja većih promjena u prehrani.

BONUS TEKST:

Snežana Mišković, naša pjevačica, naišla je na težak život. Teškoće u njezinu braku i tuga zbog gubitka djeteta duboko su je pogodili. Prvi suprug preminuo je u očaju na ulici, dok je drugi suprug tražio da bude institucionalizirana; Ipak, naša pjevačica nikada nije tugovala za svojim djetetom. Poznata kao jedna od najistaknutijih rock pjevačica s prostora bivše Jugoslavije, Viktorija Snežana Mišković ostavila je značajan trag na glazbenoj sceni.

Za razliku od njezinog javnog priznanja, njezin je osobni život bio prilično problematičan. Iako je u karijeri postigla brojne uspjehe, u privatnom životu susrela se s velikim izazovima koji su imali dubok utjecaj na njezinu cjelokupnu dobrobit. Pjevačica je prošla kroz dva braka, od kojih joj oba nisu usrećila. Njezin prvi brak okončan je 1982., samo deset dana nakon što je započeo. Ono što se činilo kao ishitreni izbor ubrzo se pretvorilo u uznemirujuću situaciju, s ozbiljnim problemima koji su eskalirali kako je izbio sukob u Jugoslaviji.

Nakon više od deset godina braka obilježenog razmiricama i napetostima, Victoria i njezin suprug svoju su vezu zaključili razvodom. Primarni izvor poteškoća u njihovom braku proizlazio je iz borbe njezina supruga s ovisnošću o drogama. Život su mu uništile nedopuštene tvari, a nakon razvoda par je potpuno prekinuo komunikaciju.

Nažalost, pjevačica je tek krajem 2011. doznala za tragičnu sudbinu svog prvog supruga. Njegova bitka s ovisnošću dovela je do beskućničkog života, a na kraju je preminuo sam tijekom brutalne zime, bez hrane i skloništa. Njegovo tijelo pronađeno je na ulici, otkrivajući da je prije smrti tražio pomoć.

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here