Oglasi - Advertisement

U ovom članku donosimo jednu fascinantnu priču. Starija žena iz Tajvana doživjela je neobičan fenomen. Nakon što se nekoliko dana borila s nesanicom, odlučila se obratiti liječniku za pomoć. Posebno ju je zabrinuo jak osjećaj svrbeža u uhu, kojemu nije mogla odrediti izvor. Na njezino zaprepaštenje, liječnici su otkrili da joj je pauk ušao u uho i da je tamo bio nekoliko dana.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

  • Nakon uspješnog postupka, pauk joj je nježno izvađen iz uha. Početkom travnja, 64-godišnja žena koja živi u Tajvanu osjetila je pokret popraćen zujanjem i škljocanjem u lijevom uhu. Zbog umora i iscrpljenosti odlučila se obratiti liječniku. Nakon detaljnog pregleda, liječnik je otkrio sićušnog pauka koji je boravio u njezinom ušnom kanalu, koji se ondje nastanio i čak je odbacio svoj egzoskelet.

Dr. Tengcin Wang, koji vodi odjel za otorinolaringologiju u gradskoj bolnici Tainan, obavijestio je NBC News da su medicinski stručnjaci upotrijebili cijev za izvlačenje pauka zajedno s njegovim egzoskeletom. Također je upozorio javnost da bude oprezna zbog sličnih simptoma. Pauk je bio prilično malen, veličine svega dva do tri milimetra, zbog čega žena nije osjećala nikakvu nelagodu.

  • Ovaj je incident dobio na značaju jer je predstavljao prvi zabilježeni primjer kukca koji se linja unutar ljudskog uha. Kao rezultat toga, uključeni pojedinac dokumentirao je događaj i proslijedio ga kao izvješće o slučaju u New England Journal of Medicine. Dr. David Kasle, ORL stručnjak u Sinus and Allergy Hospital u južnoj Floridi, primijetio je da je prikaz insekata u izvješću dr. Wange bio i neobičan i uznemirujući.

Ipak, istaknuo je kako se stručnjaci za uho, grlo i nos često susreću s različitim primjerima insekata ili člankonožaca koji žive u ušima pacijenata tijekom svog profesionalnog putovanja. Slušni kanal, poznat i kao vanjski zvukovod, obložen je tankim i osjetljivim slojem kože. Kada insekti uđu u ovaj kanal, mogu izazvati snažan osjećaj škakljanja i gmizanja. Nedavno izvješće dr. Wanga pokazuje da bi lidokain ili etanol mogli biti učinkoviti u uklanjanju većih insekata.

  • Ova metoda učinkovito paralizira insekte, sprječavajući bilo kakvu dodatnu štetu. Unatoč tome, važno je imati na umu da ova tehnika nosi rizik ako bubnjić pukne, što je situacija koju može biti teško prepoznati bez stručne pomoći. Dodatni tekst: Ljudsko tijelo radi poput savršenog stroja, oslanjajući se na učinkovito funkcioniranje svih svojih organa za optimalno zdravlje. Kako bismo održali dobrobit, neophodno je opskrbiti naše tijelo svime što mu je potrebno.

Ključna komponenta toga je imunološki sustav, koji je ključan u borbi protiv bolesti; stoga je važno dosljedno jačati njegovu snagu. Znakovi koji mogu ukazivati ​​na mogući kompromitirani imunološki sustav mogu se sastojati od ponavljajućih prehlada, problema s nosnim prolazima, upornog kihanja, opetovanih infekcija grla, gljivičnih infekcija, problema sa sinusima i općeg osjećaja umora ili slabosti.

  • Imunološki sustav služi kao ključni i složeni obrambeni mehanizam neophodan za zaštitu našeg tijela od raznih bolesti i infekcija. Za optimalno zdravlje ključno je razumijevanje načina na koji ovaj sustav funkcionira, zajedno s prepoznavanjem čimbenika koji mogu spriječiti njegovu učinkovitost i primjenom strategija za njezino poboljšanje. Pojedinci kojima je dijagnosticiran imunološki poremećaj često se potiču da se obrate imunologu za pomoć i smjernice.

Bitno je znati da neki lijekovi mogu umanjiti učinkovitost imunološkog sustava. Liječenje teških bolesti poput raka, HIV-a, virusnog hepatitisa, multiple skleroze i poremećaja prehrane može negativno utjecati na imunološku funkciju. U posebnim okolnostima, ti tretmani mogu povećati vjerojatnost razvoja teških infekcija, poput upale pluća. Ključno je razmotriti odluke koje donosimo u svakodnevnom životu kako bismo podržali snažan imunološki sustav, posebno za one koji su općenito zdravi.

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here