Oglasi - Advertisement

Verica Rakočević, jedna od najpoznatijih srpskih modnih dizajnerki, već decenijama osvaja modni svet svojim kreativnim i odvažnim kreacijama. Njena karijera traje dugi niz godina, a njen talenat i nepokolebljiva energija i dalje dominiraju modnom scenom regiona. Verica, uprkos tome što ima 78 godina, i dalje prkosi svim stereotipima o starosti.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

  • Njen izgled, vitalnost i prepoznatljiv stil čine je ikonom koja inspiriše mnoge, kako u Srbiji, tako i širom Balkana. Njene kreacije su sofisticirane i odvažne, a svaki njen komad odiše elegancijom i smelošću.

Verica je, osim po svojoj modnoj karijeri, često bila u centru pažnje zbog svoje veze sa 17 godina mlađim partnerom. To je bio povod za mnoge medijske naslove, ali Verica nikada nije dozvolila da joj negativni komentari ometaju sreću i ljubavni život. Ona je žena koja neprestano prkosi društvenim normama i ruši predrasude, kako o modi, tako i o ljubavi.

Verica Rakočević je jedno od najpoznatijih imena na srpskoj i regionalnoj modnoj sceni. Rođena 1948. godine, Verica je kroz decenije postala sinonim za eleganciju.Verica je poznata po tome što stalno pomera granice u modnom svetu, kako kroz izbor materijala i krojeva, tako i kroz osmišljavanje provokativnih i inovativnih kolekcija.

Nedavno je izazvala veliku pažnju kada je objavila fotografiju na kojoj nosi raskopčani sako, bez košulje ili grudnjaka ispod. Ova smela slika došla je uz snažnu poruku: “Prigrlite svoje autentične emocije, čak i kada ste sami u tome.” Time je još jednom pokazala da je uvek spremna da izazove društvene norme i inspiriše druge žene da budu samouverene i hrabre.

Verica često ističe kako je fascinira kada godine postanu glavna tema razgovora, posebno kada se to odnosi na žene. Smatra da žene neretko doživljavaju osude zbog svojih godina, dok se muškarci u sličnim godinama ne suočavaju sa takvim pritiscima. Verica je majka i baka, i izuzetno je ponosna na svoju ulogu bake šestoro unučadi. Međutim, primećuje da etiketa “baba” često nosi pejorativan ton kada se primenjuje na žene, čak i one u četrdesetim godinama, dok muškarci istih godina nikada nisu označeni kao “dedovi.”

Verica Rakočević svojom životnom energijom i nesalomivom voljom pokazuje kako starost ne treba da bude prepreka za stil, karijeru ili ljubav, i kako svaka žena treba da prigrli svoju autentičnost, bez obzira na to šta drugi misle.

BONUS TEKST

Jedna zanimljiva činjenica koja se tiče svakodnevnog života, a koju mnogi možda ne znaju, jeste kako kućne biljke mogu značajno poboljšati kvalitet vazduha u našim domovima i radnim prostorima. Naime, određene biljke imaju sposobnost da apsorbuju štetne hemikalije iz vazduha, oslobađaju kiseonik i vlaže vazduh, stvarajući tako prijatnije okruženje za život.

  • Jedna od najpoznatijih biljaka koja ima ovu funkciju je spatifilum, poznatiji kao “mirni ljiljan.” Ova biljka ne samo da prelepo izgleda sa svojim belim cvetovima, već takođe može da ukloni toksične materije poput benzena, formaldehida i trihloretilena iz vazduha, koje su često prisutne u našim domovima zbog nameštaja, boja i sredstava za čišćenje.

Još jedna biljka koja doprinosi čišćenju vazduha je zeleni ljiljan (chlorophytum comosum), poznat i kao “paukova biljka”. Ova biljka može da ukloni ugljen-monoksid i druge štetne materije iz vazduha, čime pomaže u smanjenju rizika od respiratornih problema. Takođe, veoma je jednostavna za održavanje, što je čini idealnom za ljude koji nemaju mnogo vremena za brigu o biljkama.

  • Aloe vera, osim što je poznata po svojim lekovitim svojstvima kada je u pitanju nega kože, takođe je efikasna u prečišćavanju vazduha od formaldehida i benzena, hemikalija koje se mogu pronaći u deterdžentima i proizvodima za ličnu higijenu. Pored toga, aloe vera noću emituje kiseonik, što je čini idealnom biljkom za spavaće sobe.

Ove biljke ne samo da osvežavaju prostor i dodaju prirodan element u enterijer, već takođe pomažu da dišemo čistiji i zdraviji vazduh. Dodavanje nekoliko ovih biljaka u dom može imati dugoročne koristi za naše zdravlje, kao i za opšti osećaj blagostanja.

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here