Oglasi - Advertisement

Ponekad se može dogoditi da se iz kupatila širi neugodan miris kanalizacije, koji prožima čitav stan, bez obzira koliko često i temeljito čistite prostor. Ovaj problem može biti vrlo frustrirajući, ali srećom, postoji jednostavno rešenje koje svako može primeniti kod kuće bez potrebe za stručnim intervencijama. Ukoliko ste primetili da danima osećate neugodan miris, posebno iz odvoda u kupatilu, verovatno je reč o povratnom mirisu iz kanalizacije.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ovo je prilično uobičajena pojava, koja se najčešće događa u određenim vremenskim uslovima, naročito tokom perioda obilnih kiša, poput onih koje su česte u jesen, ili kada dolazi do naglih promena u vremenskim prilikama.

  • Uzrok ovakvog mirisa obično potiče iz rešetkastih odvoda koji se nalaze u kupatilima i koji vraćaju neprijatne mirise u unutrašnjost stana. Međutim, postoje jednostavne mere koje možete preduzeti da biste ovaj problem brzo rešili i vratili svežinu u svoj dom.

Prvi korak u rešavanju ovog problema je uklanjanje rešetke sa odvoda. Ona se obično vrlo lako skida i ovaj postupak je jednostavan. Nakon što uklonite rešetku, proverite da li je nešto zapušilo odvod, jer to može biti potencijalni uzrok smrada. U nekim slučajevima se u odvodu nakupljaju sitni otpadci, dlake ili masnoća, koje blokiraju protok vazduha i izazivaju neprijatne mirise. Ukoliko ne pronađete očigledan uzrok, nemojte brinuti – postoji vrlo jednostavno rešenje.

Neprijatan miris u kupatilu je čest problem s kojim se mnogi suočavaju, iako redovno održavaju čistoću prostora. Ovaj specifičan miris često podseća na kanalizaciju i može se proširiti po čitavom stanu, čineći boravak neprijatnim. Pravilna nega i održavanje kupatila značajno smanjuju šanse za pojavu neprijatnih mirisa. Redovno održavanje odvoda, ventilacije i čistoće prostora ključ je svežine u vašem domu.

  • Sve što je potrebno jeste da sipate malo vode direktno u odvod. Naime, zbog sušenja vodene barijere u odvodu, mirisi iz kanalizacije mogu se vratiti nazad u stan. Dakle, kada se ta barijera presuši, dolazi do propuštanja vazduha iz kanalizacije. Da biste to sprečili, uzmite jednu manju čašu vode, napunite je i sipajte vodu kroz odvodni otvor. Ovaj jednostavan trik će odmah osvežiti odvod i neugodan miris će nestati brzo i efikasno.

Pored ovog brzog rešenja, preporučuje se da redovno održavate svoje odvode čistima. Savetuje se da jednom mesečno očistite cevi u kupatilu ili kuhinji, jer se u njima nakupljaju masnoće, talog od sapuna i ostaci kafe, što dodatno može uzrokovati neprijatne mirise. Proces je vrlo jednostavan i može ga obaviti svaka domaćica. Potrebno je samo podići poklopac odvoda u tuš kabini ili lavabou, zatim sipati kesicu hemijskog sredstva namenjenog za čišćenje odvoda, i nakon toga pustiti vrelu vodu da teče kroz odvod nekoliko minuta. Vrela voda će pomoći da se talozi razgrade i da se cevi očiste od naslaga, čime će se eliminisati potencijalni izvori neprijatnih mirisa.

Ovaj postupak možete ponoviti i u sudoperi, gde se najviše nakupljaju masnoće od kuvanja, ostaci hrane i talog od kafe. Redovnim čišćenjem odvoda u kuhinji i kupatilu možete osigurati da vaša kuća ostane bez neprijatnih mirisa, a odvodi funkcionišu efikasno bez zapušenja.

Ovi saveti su jednostavni za primenu i mogu značajno poboljšati kvalitet života u vašem domu, posebno kada se suočavate s povremenim neprijatnim mirisima iz odvoda.

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here