Oglasi - Advertisement

Snežana Đurišić, popularna srpska pevačica, trenutno uživa u ljubavi sa ginekologom Vanjom Miloševićem, ali njen život nije uvek bio pun sreće i ljubavi. Pre nego što je započela vezu sa Vanjom, Snežana je prošla kroz mnogo teških trenutaka, suočavajući se sa ogromnim gubitkom.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Naime, izgubila je svog supruga, Slobodana Gvozdenovića, s kojim je provela čak 36 godina. Ovaj gubitak bio je izuzetno težak za pevačicu, jer su njih dvoje zajedno izgradili život, delili mnoge lepe trenutke i prošli kroz sve usponima i padovima. Iako je provela više od tri decenije sa Slobodanom, gubitak je bio toliko duboko emotivan da je Snežana morala da se bori sa tugom i da se ponovo prilagodi životu bez njega.

I pored ovog teškog iskustva, Snežana je nastavila sa životom i usmerila svoju pažnju na svoju decu, sina Marka i ćerku Maju, koji su njena najveća podrška i ponos. Iako je život uvek nosio svoje izazove, Snežana se trudila da im pruži najbolje i da ih odgaja u ljubavi, a deca su zaista uspela da pronađu svoj put. Maja, njena ćerka, godinama već živi u Americi, gde je osnovala svoju porodicu.

  • Snežana ističe da Maja veoma liči na nju, ne samo fizički, već i po svom karakteru, iako je pevanje, koje je Snežana uvek smatrala prirodnim talentom svoje ćerke, Maji bilo nešto što nikada nije želela da postane njen glavni put.

Snežana je, naime, jednom prilikom govorila o tome da je, iako je Maja imala izuzetne muzičke sposobnosti, nije uspela da je natera da se bavi pevanjem. „Moja deca su muzički izuzetno talentovana, ali nisu želela da se bave poslom svojih roditelja. Maju sam jedno vreme forsirala da počne da peva, jer baš ima dara, ali nije vredelo.

Uvek je imala razne izgovore, u zavisnosti od uzrasta, raspoloženja, pa i bezobrazluka,“ ispričala je Snežana u jednom intervjuu. Iako je Maja imala potencijala da postane uspešna u muzičkoj industriji, ona se odlučila za drugi put, izgradivši svoj život u Americi, gde je završila dva fakulteta i udala se. Pevanje je, za razliku od njene majke, ostala samo njena ljubav prema muzici i hobi, dok je profesionalno izabrala potpuno drugačiji put.

Maja je sada posvećena svojoj porodici, živi sa suprugom i decom, a pevanje je postalo nešto što uživa u slobodnom vremenu, dok se potpuno posvetila životu u Americi. Iako Snežana nije uspela da je natera da se bavi muzikom, ona i dalje ponosno ističe da je njena ćerka izuzetno talentovana i da je uspela da nađe svoju sreću i ispunjenje u životu, mimo muzičkog sveta.

Iako su Snežana i njena deca prošli kroz teške trenutke, poput gubitka voljene osobe, oni su nastavili sa životom i uspeli da pronađu sreću i ispunjenje u različitim sferama života. Maja, koja je u Americi ostvarila porodicu i karijeru, i dalje ostaje u snažnoj povezanosti sa svojom majkom i porodicom, iako njihovi životi idu različitim putemima.

BONUS TEKST

Jedna od zanimljivosti koja se često zanemaruje, a ipak je fascinantna, odnosi se na to kako su drevne civilizacije koristile biljke za lečenje. Na primer, Egipćani su koristili aloe vera gel već pre 4.000 godina, što je i danas jedan od najpoznatijih prirodnih tretmana za kožne probleme poput opekotina, rana i iritacija. Oni su smatrali da aloe vera ima gotovo magičnu moć i koristili su je ne samo u medicini, već i u ceremonijama.

  • Zanimljivo je i da su stari Rimljani koristili lavandu kao antiseptik, verujući da ona ne samo da ima lekovita svojstva, već i da doprinosi dobrom mirisu i zdravlju tela. Lavanda je bila ključni sastojak u mnogim rimskim kupkama, jer su verovali da pomaže u čišćenju tela i duha.

Takođe, srednjovekovni lekari su koristili razne začine poput cimeta, klinčića i đumbira, ne samo u ishrani, već i za lečenje bolesti poput prehlade i probavnih smetnji. Iako je moderno medicine napredovalo, mnoge od ovih drevnih biljaka i dalje se koriste i danas, a njihova lekovita svojstva istražuju se u savremenim istraživanjima.

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here