Oglasi - Advertisement

Jovana Jeremić stekla je reputaciju svojim inovativnim pristupom i spremnošću da pomiče granice u stajlingu, ponašanju i vođenju emisija.


Voditeljica otvoreno priznaje svoju namjeru da svakog vikenda dosljedno zadivljuje svoje gledatelje, naglašavajući priznanje koje od publike dobiva za svoj karakter i trud, te naglašavajući najveću važnost koju pridaje glasu naroda.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Društvene mreže bile su ispunjene naletom komentara dok su mase otvoreno i slobodno izražavale svoja razmišljanja.

Jovana je na svom Instagramu podijelila fotografiju na kojoj je obučena kao carica Milica, nakon svoje prethodne objave na kojoj je bila uniforma vojvode Živojina Mišića.

Kako na već spomenutoj mreži tako i na X-u, TikTok, voditeljica se suočila sa salvom negativnih komentara pojedinaca koji su uputili osobne napade.

„Gospode Bože, daj mi da odagnam sve ove budalaštine“, „Srbija će zauvek pamtiti tvoje postupke, jer ovako naivnih više nema“, „Nema leka“, „Carica Milica je prezirno napućila usne. ”, “Bruka i sramota”, “Gospode Bože, zar to može biti?” “Ovo je najrazorniji poraz koji sam doživio od 1389.”, i brojne slične izjave.

No, bilo je pojedinaca koji su to doživjeli kao iskazivanje umjetničkog umijeća i zbog toga su je pohvalili.

Među izjavama koje su napisale pristalice voditeljice bilo je i izjava poput “Jovana se samo gazi”, “Joco je vladajuća kraljica”, “Svi vi imate duhovne kvalitete” i “Prema vama mogu gajiti samo mržnju”. drugi.

Dodatni tekst:

Od tradicionalnih metoda učenja do pojave digitalne revolucije, evolucija tehnologije značajno je utjecala na obrazovanje.

Tijekom proteklih nekoliko desetljeća došlo je do značajnog napretka tehnologije, što je dovelo do potpune transformacije u raznim aspektima naših života, uključujući i područje obrazovanja. Ova transformacija nije samo unaprijedila metode učenja i poučavanja, već je također revolucionirala temeljna načela obrazovanja, utirući put novoj perspektivi o tome kako stječemo znanje i prenosimo ga drugima. Kako bismo doista shvatili duboki utjecaj tehnologije na obrazovanje, bitno je ispitati povijesni napredak obrazovne tehnologije, počevši od tradicionalnih pristupa i kulminirajući pojavom suvremenih digitalnih rješenja.

Od svog osnutka obrazovanje se prvenstveno vrti oko prenošenja znanja i vještina sa starijih generacija na mlađe. U tradicionalnom obrazovnom modelu učitelj je imao središnju ulogu, dok su učenici bili pasivni primatelji informacija. Međutim, ta se dinamika počela mijenjati dolaskom brojnih tehnoloških dostignuća.

Pojava pisaćih strojeva i tehnologija ispisa označila je veliku prekretnicu u ovoj putanji, budući da je omogućila široku proizvodnju knjiga i obrazovnih materijala. Kao rezultat toga, obrazovni resursi postali su dostupniji, što je dovelo do brzog širenja znanja. Krećući se u 20. stoljeće, televizija i radio su se pojavili kao ključni obrazovni alati, dajući učenicima mogućnost pristupa obrazovnim sadržajima izvan granica učionice.

Digitalna revolucija u obrazovanju započela je uvođenjem računala u obrazovne ustanove tijekom ranih 1980-ih. Ovo otkriće omogućilo je novi pristup učenju korištenjem obrazovnog softvera i računalnih igara, omogućujući učenicima da se bave sadržajem na interaktivan način. Štoviše, računala su revolucionirala obrazovanje omogućavajući personalizirana iskustva učenja i opremajući učenike alatima za poboljšanu organizaciju i analizu podataka.

Dolaskom interneta u obrazovne ustanove tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća dolazi do značajnih transformacija. Internet je omogućio pristup velikom broju informacija i izvora koji su prije bili nedostupni. Putem pretraživanja internetskih baza podataka, digitalnih knjižnica i obrazovnih portala, studenti i nastavnici sada imaju mogućnost dohvaćanja najsvježijih istraživanja i materijala kad god je potrebno.

Porast širokopojasnog interneta i tehnološki napredak doveli su do širokog prihvaćanja e-učenja. Online obrazovanje revolucioniralo je način na koji učenici uče, omogućujući im praktičan pristup tečajevima i materijalima za učenje iz udobnosti vlastitog doma. Ovaj fleksibilni model obrazovanja posebno je koristan za pojedince s radnim ili drugim obvezama. Istaknute platforme kao što su Coursera, edX i Khan Academy nude pristup renomiranim sveučilištima i stručnjacima iz cijelog svijeta.

Korištenje video lekcija i interaktivnih materijala označilo je značajnu prekretnicu u napretku online obrazovanja. Ove inovativne tehnologije osnažuju učenike da stječu znanje vlastitom brzinom i dobiju pristup prethodnom nedostupni resursi. Uključujući vizualne i auditivne elemente, video lekcije stimuliraju i vid i zvuk, čime se poboljšava razumijevanje i pamćenje.

Područje obrazovanja je revolucionirano zbog novih tehnologija poput umjetne inteligencije (AI) i strojnog učenja. Ova poboljšanja imaju mogućnost procjene uspješnosti učenika i prilagodbe obrazovnih materijala kako bi odgovarali jedinstvenim zahtjevima svakog učenika. Kao rezultat toga, omogućeno je personalizirano učenje, prilagođavajući se različitim stilovima učenja i individualnim stopama napredovanja.

Korištenje AI tutorijala i chatbota ima potencijal revolucionirati obrazovno iskustvo nudeći neposrednu pomoć studentima, rješavajući njihove upite i rješavajući sve izazove s kojima se susreću. Ova poboljšanja imaju mogućnost uvelike poboljšati učinkovitost procesa učenja i ponuditi razinu podrške koja je prije bila nedostupna.

Budućnost obrazovanja oblikovana je najnovijim dostignućima u tehnologiji, posebno virtualnoj stvarnosti (VR) i proširenoj stvarnosti (AR). Ove inovativne tehnologije pružaju učenicima priliku da se u potpunosti uključe u obrazovni sadržaj uranjanjem u simulirana okruženja. Kroz VR studenti mogu istraživati ​​povijesne događaje, provoditi eksperimente u virtualnim laboratorijima i stjecati praktično iskustvo kroz simulirane scenarije.

Nasuprot tome, proširena stvarnost (AR) uvodi digitalni sadržaj u fizičko područje, omogućujući učenicima pristup dopunskim informacijama i interaktivnim značajkama unutar njihovog okruženja. Ove inovativne tehnologije imaju potencijal poboljšati iskustvo učenja, očaravajući učenike i potičući aktivno sudjelovanje u obrazovnom putovanju.

Budućnost tehnologije u obrazovanju predstavlja i mogućnosti i prepreke. Iako tehnologija nudi brojne prednosti, ona također predstavlja izazove s kojima se treba pozabaviti. Jedan od takvih izazova je digitalni jaz, koji se odnosi na nejednak pristup tehnologiji među različitim društveno-ekonomskim skupinama. Ova podjela može pogoršati postojeće nejednakosti u obrazovanju. Štoviše, pretjerana uporaba tehnologije može imati negativne posljedice, uključujući smanjeni raspon pažnje i oslanjanje na digitalne uređaje. Ključno je upravljati ovim izazovima kako bi se u potpunosti iskoristio potencijal tehnologije u obrazovanju.

Zaštita podataka učenika značajna je prepreka u području sigurnosti podataka i privatnosti, jer obrazovne ustanove i platforme skupljaju znatnu količinu informacija. Imperativ je da svi uključeni u odgojno-obrazovni proces preuzmu ključnu odgovornost čuvanja i primjerenog korištenja ovih podataka.

U području obrazovanja, tehnologija će zadržati svoju središnju poziciju kako napredujemo. Pojava inovativnih tehnologija, poput blockchaina za provjeru akademskih svjedodžbi i napretka u bioinformatici i genetskom istraživanju, ima ogroman potencijal za revoluciju obrazovnih sustava. Međutim, integraciji tehnologije u ove sustave mora se pristupiti s oprezom, dajući prioritet uspostavljanju uključivog, sigurnog i učinkovitog okruženja za učenje koje zadovoljava potrebe svih učenika.

Zaključak
Tehnologija je nepobitno revolucionirala područje obrazovanja, dovodeći do napretka koji je poboljšao i proces poučavanja i učenja. Počevši od pojave računala i interneta do suvremene virtualne stvarnosti (VR) i rješenja proširene stvarnosti (AR), tehnologija je utrla put novim obrazovnim pristupima i metodologijama. Suočeni s preprekama i potrebom privikavanja na nove tehnologije, ključno je da damo prednost korištenju ovih alata za poticanje uključivog i visokokvalitetnog obrazovanja za sve.

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here