Oglasi - Advertisement

Nedavno porinuto Adrolinijino plovilo Oliver krenulo je na put iz Splita ranije danas, točno u 10.30 sati. Međutim, dogodile su se nesretne okolnosti jer je trajekt doživio mehanički kvar, zbog čega je ostao nepokretan u kanalu dulje vrijeme. Predviđeno odredište ovog nesretnog trajekta bila je Vela Luka na prekrasnom otoku Korčuli.


U 10.30 sati trajekt Oliver krenuo je na svoju uobičajenu plovidbu iz Splita za Velu Luku. Nažalost, tijekom plovidbe došlo je do tehničkog kvara. Naš tim se trudio riješiti problem otprilike trideset minuta, postigavši ​​privremeni uspjeh, samo da bi se problem ponovo pojavio. Aktivno radimo na otklanjanju ovog tekućeg problema kako bi trajekt Oliver što prije bio prevezen u Velu Luku. Jadrolinija je kao rješenje angažirala tegljač koji bi u luku trebao stići do 19 sati, čime bi se osigurao siguran dolazak putnika.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Da bi došli do Lastova, putnici moraju imati presjedanje s jednog trajekta na drugi. Svejedno je u koje vrijeme Oliver dolazi u Velu Luku, jer će putnike uvijek prevoziti trajekt Korčula ili trajekt Bartol Kašić.

U svjetlu ove neočekivane okolnosti, želio bih izraziti svoju zahvalnost našim putnicima na njihovom strpljenju i suradnji prema našoj posadi i osoblju. Oni putnici koji su prvotno trebali putovati iz Vele Luke za Split uspjeli su katamaranom doći do odredišta alternativnom rutom preko Korčule. Jadrolinija će snositi troškove nastale ovim obilaskom, a svim putnicima od srca zahvaljujem na razumijevanju i fleksibilnosti. To je rekla Jelena Ivulić, koordinatorica plovnog područja, prenosi Index.

Na upit kakva je sudbina sutrašnjeg koncerta na trajektu Oliver tijekom plovidbe za Velu Luku, točnije koncerta Trag u infininu, Ivulić je izrazio nesigurnost.

Nakon što dobijemo sveobuhvatne detalje o kvaru, procijenit ćemo utjecaj na sutrašnju plovidbu za Velu Luku. Naš tim aktivno radi na rješavanju problema i do sada smo slične probleme uspješno riješili u roku od nekoliko sati. Nastavljamo s naporima da popravimo situaciju. Dodatne informacije bit će dostupne sutra. Ivulić je zaključio navodeći da je plovilo s 340 putnika trenutno udaljeno šest nautičkih milja od trajektnog pristaništa i prometuje na redovnoj liniji.

Jadrolinija je nedavno nabavila brod iz Grčke koji je nedavno prošao remont. Ovaj brod, star 27 godina, kupljen je ove godine za ukupno 12 milijuna eura, au njegovu obnovu uloženo je dodatnih 2,7 milijuna eura. Prije nego što ga je kupila Jadrolinija, trajekt, ranije poznat kao Hermes, prometovao je u Grčkoj. Nakon remonta u brodogradilištu Viktor Lenac, brod je 20. svibnja započeo plovidbu u Hrvatskoj.

Jadrolinija je angažirala trajekt nazvan po poznatom pjevaču Oliveru Dragojeviću, upravo za liniju Split-Vela Luka-Ubli.

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here