Oglasi - Advertisement

Jučer se u Domu za starije i nemoćne koji se nalazi u Mažuranićevoj ulici u gradu Daruvaru dogodio tragičan incident. Bivši vojni policajac ušao je u objekt i otvorio vatru, što je rezultiralo gubitkom šest života. Pet osoba tragično je izgubilo život na licu mjesta, dok je više njih zadobilo ozljede. Nažalost, još jedna osoba podlegla je ozljedama u virovitičkoj bolnici.


Kako javlja reporterka N1, 51-godišnji osumnjičenik u utorak je s lisicama na rukama doveden u DORH.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Suočen s policijskim ispitivanjem, pojedinac optužen za ubojstvo odlučio je šutjeti kao sredstvo obrane. Naknadno mu je omogućeno pravno zastupanje imenovanjem odvjetnika po službenoj dužnosti.

Ranije danas o tragediji u Daruvaru ponovno se osvrnuo hrvatski ministar Davor Božinović. Izrazio je sućut ožalošćenim obiteljima i nadao se brzom oporavku. Nadalje, napomenuo je da je osumnjičenik danas ispitan u policijskoj upravi, nakon čega je priveden pritvorskom nadzorniku, te da se proces odvija uobičajenim tokom.

Božinović je na novinarske upite o odgovornosti policije i mogućim propustima odgovorio da je u Daruvar upućen tim stručnjaka iz Zagreba koji će procijeniti situaciju.

Dodatni tekst:

Tijekom zadivljujućeg ljetnog razdoblja, kada se stvara umjetna toplina i dosadni insekti nestaju, postaje imperativ primijeniti tri organska sredstva za suzbijanje prisutnosti komaraca i žohara. Baš kao i ljudi, kukce privlači privlačnost ljetne sezone. Nažalost, samo njihovo postojanje često sprječava našu sposobnost da u potpunosti uživamo u aktivnostima na otvorenom, bilo na terasi ili unutar granica naših vrtova.

Tijekom ljetnih mjeseci, kada su naši domovi obično zatvoreni, još uvijek postoje učinkovite prirodne metode za uklanjanje dosadnih nametnika. Ključno je biti proaktivan i stvoriti okruženje koje odbija komarce, žohare i druge neželjene insekte. U našoj prethodnoj raspravi istražili smo biljke koje ovi štetnici izbjegavaju, a sada imamo tri izuzetna lijeka koji će dodatno obeshrabriti njihovu prisutnost. Jednostavnim postavljanjem određenog predmeta u svoj dom na samo jedan sat, možete se neograničeno opraštati od muha, komaraca i žohara. Da biste napravili zamku za komarce, prikupite 5 žlica šećera, 1 šalicu vode, 1 žlicu kvasca i 2 litre vode. Započnite miješanjem šećera i 1 šalice vode u tavi, zatim lagano zagrijavajte smjesu na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi.

Započnite proces izrade zamke za komarce koju napravite sami kombiniranjem mješavine šećera i kvasca u loncu. Nakon što ste temeljito izmiješali, maknite posudu s izvora topline i dodajte 1 žlicu kvasca. Nastavite tako što ćete nabaviti plastičnu bocu od 2 litre i ukloniti gornji dio, a zatim ga okrenuti. Mješavinu šećera i kvasca oprezno ulijte u bocu. Upotrijebite traku za čvrsto pričvršćivanje vrha i nastavite s prekrivanjem boce kartonom ili tkaninom. Konačno, strateški postavite zamku na područja za koja je poznato da privlače komarce. Za one koji žele mirisni sprej, pomiješajte 15 listova lovora i 20 klinčića s 1 šalicom vode u loncu.

Ako vam je potrebno ekološki prihvatljivo rješenje za rješavanje dosadnih komaraca, muha i žohara, ne tražite dalje! Jednostavno kuhajte smjesu 10 minuta kako biste otključali njezin divan miris. Zatim ga prebacite u bočicu s raspršivačem i nanesite na područja gdje se ovi štetnici obično okupljaju. Recite zbogom neželjenim kukcima vlastitim domaćim repelentom protiv insekata, napravljenim kombinacijom 1/2 šalice šampona, 1/2 šalice bijelog octa i 1/2 šalice biljnog ulja.

Pomiješajte priložene sastojke u zdjeli, a zatim dobivenu mješavinu prenesite u bocu s raspršivačem. Nakon što dovršite ovaj jednostavan postupak, bit ćete potpuno opremljeni da se izravno suočite s tim dosadnim kukcima. Nastavite s nanošenjem spreja na mjesta gdje se obično okupljaju žohari, muhe i komarci i svjedočite njihovom nestanku pred vašim očima. Oprostite se od sprejeva prepunih kemikalija i pozdravite uvođenje ekološki prihvatljivih alternativa.

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here