Oglasi - Advertisement

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Prema savjetima američkog pedijatra dr. Gilla D., ako se suočavate s čestim nakupljanjem voska u ušima, važno je pristupiti problemu na pravilan način kako biste izbjegli moguće komplikacije ili povrede.

Prvi korak prema njegovim preporukama je omekšavanje nakupina voska u ušima. To se najbolje postiže korištenjem ulja. Evo kako možete postupiti:

Koristite ulje za omekšavanje: Uzmite vaticu i natopite je uljem poput maslinovog ili bademovog ulja. Stavite natopljenu vaticu u uho, ali pazite da je ne gurate duboko. Zatim lagano protresite glavu kako biste pomogli da se vosak pomakne prema vanjskom kanalu uha.

Pričekajte nekoliko minuta: Ostavite vaticu s uljem u uhu oko dvije do tri minute kako bi se vosak omekšao.

Nakapajte dodatno ulje: Nakon što ste uklonili vatice, možete nakapati nekoliko kapi ulja izravno u uho. To pomaže dodatno razbiti i omekšati preostali vosak.

Ako ove metode ne uspiju u potpunosti ukloniti nakupljeni vosak ili ako imate veće probleme s nakupljanjem voska, dr. Gill preporučuje upotrebu otopine bijelog octa i medicinskog alkohola. Ova otopina može se pripremiti miješanjem jednakih dijelova bijelog octa i medicinskog alkohola.

Postupak s otopinom octa i alkohola:

Pripremite otopinu: Pomiješajte bijeli ocat i medicinski alkohol u omjeru 1:1.

Isperite uho: Koristite špricu ili injekciju (bez igle) iz apoteke kako biste pažljivo isprali uho s pripremljenom otopinom. Važno je ne stavljati špricu duboko u uho i ne primjenjivati jak pritisak koji bi mogao oštetiti bubnjić.

Važno je napomenuti da je najbolje konzultirati se s doktorom specijalistom za uši, nos i grlo (otorinolaringologom) prije primjene bilo koje metode za uklanjanje voska iz uha. Specijalist može pružiti preciznu dijagnozu i preporučiti najsigurniji i najefikasniji tretman za vaš specifičan slučaj.

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here