Oglasi - Advertisement

Zapravo, smanjićete stomak…, kaže doktorka i majka troje dece, ukazujući na neprirodne obrasce ponašanja koje usvajamo zbog fotografije i želje da izgledamo mršavije BEOGRAD.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

– Sramota je da sve o čemu pričam, o tome se ćuti, ne pita se ni izabrani ginekolog ili izabrani doktor! Ali mi smo žene i one su dio našeg tijela, kao i ruke, srce i pluća, izuzetno su važne za naše zdravlje kao i svi ostali, zbog čega mislim da nije sramota pričati o ovoj temi “, kaže dr Marija Ristić, koja proučava zdravlje karličnog dna. Ona je u emisiji “Želim da ti kažem” na TV B92 objasnila i zašto je to rekla, jer svaka žena to treba da razume, bilo da je u četvrtom razredu osnovne škole ili da je završila fakultet. Svi su to opet jednostavno objasnili.

Dr Ristić je diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2016. godine. Jedno vrijeme se bavila bodibildingom, a zatim se bavila istraživanjima u oblasti zdravlja karlice. Istovremeno je postala majka troje djece. Odakle tačno dolazi ovo područje? -Imam problema sa sopstvenim mišićima karličnog dna, a pošto sam i sama imala dosta problema sa tim područjem, kroz svoj rad sam otkrila da nije sve onako kako su me učili na fakultetu, a hirurgija nije jedino rešenje. predložiti. Na pitanje koje su najčešće greške žene, uzdahnula je i rekla: – Odakle da prvo počnem… Ima ih mnogo… Sudeći po držanju tela i sedećem stavu, svi smo zavaljeni, skrolujemo po mobilnim telefonima, šetamo okolo, za razliku od naših majki koje rade i savijaju se u bašti Bake koje rade.

– Sjedimo na trtičnu kost, a onda se stisnu mišići i krvni sudovi, što, između ostalog, utiče na zadovoljstvo žene u vezama… Takođe, važno je disanje, svaki put kada se dijafragma pomjeri, mišići zdjeličnog dna Također je napomenula da je namjerno zatezanje stomaka radi slikanja i mršavljenje postalo navika za žene i postao trajni obrazac ponašanja, zbog čega ne mogu normalno disati i slikati. , ali plitko i ne može disati. – Sve je međusobno povezano, mi smo celina, a ne delovi… – objašnjava dr Ristić. – Svi imamo ravan stomak kada se probudimo ujutru, pa prvi obrok, drugi obrok, treći obrok, jaka kafa… Telo žene se menja tokom dana, i to ne samo tokom dana, već tokom ciklusa, tako da žene ne mogu uvijek biti iste – 1. i 30. u mjesecu.

– San je važan ne samo za karlicu, već i za celo telo i za libido – dodaje ona. Rekla je i da su joj se mnoge trudnice žalile da od porođaja nemaju seksualnu želju… – Pa kako je moguće da žena ima seksualnu želju kada ustaješ toliko puta noću? Doktorka Marija je rekla da je podsetila i da se kao majka troje dece nije dobro naspavala dugi niz godina. – Majka sam troje djece, 4 godine nisam prespavala noć i ne znam kada ću opet spavati, ali fizička aktivnost prirodno budi hormone i libido – pa često biraju sintetička vlakna, dodala je Kako postaju mlade žene, shvaćaju da su udobnost i pamuk na prvom mjestu. – Pamuk je prirodni materijal koji intimnim područjima omogućava da dišu jer kada porastu temperature i stvara se vlaga stvara pogodno područje za rast bakterija i gljivica poput kandide, koje se kasnije teško uklanjaju – rekla je ona i dodala:

– Ljeto je stiglo, dame! Bez odeće imaš priliku da iskoristiš to što si žensko, bez odeće imaš prelepu dugu suknju, lan… Žene mi govore kako da se nosim sa sekretom, pustim ih da upijaju, osuše.. …, rekla je sa osmehom, a voditeljka nije mogla da se ne nasmeši saosećajno. Dodala je da muškarcima ne bi savjetovala da idu bez donjeg rublja iz više razloga.

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here