Oglasi - Advertisement

NAJVEĆA DRVENA ZGRADA NA SVIJETU – izgradnja stepenaste konstrukcije posjeduje vrlo spor tempo i mora biti izvedena posebice pažljivo


Ovaj najnoviji hibridni objekt smješten je u Vancouveru i odlično uklapa drvene komponente sa staklenim površinama, čeličnim te betonskim elementima. Terrace House zgrada nalazi se na priobalju kanadskog grada u blizini svjetski poznatog poslovnog objekta Evergreen, za čiju je realizaciju bio zadužen pokojni arhitekt Arthur Erikson.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ova građevina odaje počast slavnom objektu uz koji se nalazi, ali i ostatku svog zadivljujućeg okruženja, upotrebom geometrijskih formi, te obilja prirodnih materijala i velikih količina zelenih površina. Najnovija građevina japanskog stručnjaka predstavlja odličan primjer posvećenosti grada Vancouvera kao i njegovom doprinosu ekološki ispravnim načinima gradnje i samoodrživog životnog stila.

Trendom kreiranja višespratnih objekata od drveta u punom je jeku,pa izgradnja ove vrlo lijepe zgrade dolazi u pravo vrijeme kako bi Vancouver, kao prava svjetska metropola mogao da se priključi najnovijim strujama u arhitekturi te postane njihov lider. Zapravo, Terrace House će biti najvisočija građevina ovog tipa u svijetu i njome će preovladavati drveni materijali, koji ujedno čini veći dio konstrukcije.

Oglasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here