ZELENA BAJKA: Pogledajte klasičan irski idilični dom koji će vam osvojiti srce!

Irska je jedna veoma vesela i zanimljiva zemlja. Najviše je od strane gurmana poznata po svojim fenomenalnim krompirićima kao i najboljem pivu. Međutim Irska nudi predivne poglede na krajolik, predivne pejzaže kao i tradicionalnu, idiličnu arhitekturu koja izgleda kao da je iz neke srednjovjekovne bajke. Irska je uspjela sačuvati svoj jedinstveni stil izgrađnje još od prije mnogo, mnogo godina.

Kuća o kojoj ćemo danas da govorimo, pretvorena je prošle godine zapravo u vikendicu. Nalazi se u jednom gradiću Treangrarive i nalazi se pokraj jednog jezera. Kuća se predivno slaže uz svoj okoliš i nudi predivan pogled kroz svaki prozor.

Ovaj dom tradicionalnog izgleda nekada je zapravio bio utočiste lokalnih planinskih čobana, no prije godinu dana zvanično je pretvorena u vikendicu. Kuća je potpuno renovirana međutim sačuvane su njene tradicionalne crte i detalji koji je ističu.

Krov je renoviran sa drvetom iz lokalnih šuma a i zemljani pod je obnovljen sa etisonima koji su napravljeni u lokanim gazdinstvu.

 

Oglasi