NAJPOPULARNIJA KOMBINACIJA ZA RAZNE TIPOVE DNEVNE SOBE – osvježite svoj prostor

1a


Ova mješavina djeluje super u svim prostorijama, od kuhinja do kupaonice, dok vam danas predstavljamo ove lijepe boje u  dnevnoj sobi. Dnevne sobe u kombinaciji sive i žute predstavljaju vrlo lijepe prostore koji osvježavaju te podižu raspoloženje, iz razloga što  podsjećaju na ljeto i ova njena karakteristika nam je posebno neophodna tokom hladnih mjeseci kada nam nedostaje sunčeva svjetlost.

2a

Pri dekorisanju se mogu koristiti različite nijanse žute i sive, kako bi se postigao željeni efekt. Za dnevni boravak su najbolji golublje sivi, ili svjetlo žuti tonovi, s kojima se stvara umirujući interijer.

3a

Dekoriranje sivom je jako popularno, jer je ova boja pogodna za sve – zidove, stropove, podove, namještaj, kao i tapecirane dijelove i asesoare, samo je važno varirati s nijansom kako bi se dobio željeni efekt.

4a

Žuta je pak mnogo teža za pravilnu upotrebu, prilikom koje dekor ne smije postati neukusan ili dnevnu sobu učini suviše odvažnom. Ako su sivi zidovi u dnevnom boravku već sivi, postoji mogućnost dodavanja žutih akcenata, kao na primjer stolovi za kavu, nekoliko okvira za slike, jastuci i okviri kamina koji mogu mijenjati kada se za to ukaže potreba. Još jedno od rješenja predstavlja dodavanje umjetničkih djela, stolica ili otomana u žutoj boji.

5a

Oglasi