VEOMA POPULARAN IZBOR: BETONSKI PODOVI

Polirani beton posjeduje raznovrsne prednosti koje su ga učinile jako popularnim izborom u građevinarstvu namjenjenom komercijalnim i proizvodnim objektima, fabrikama, radnjama, te komunalnim površinama u svim tim ustanovama. Ovaj vid poda se sada polako, ali sigurno, iz fabričkih sala seli i u naše domove.

33a

Betonski podovi u kuhinjama

Kuhinje su visokofrekfentne prostorije u kojima učestalo dolazi do prosipanja tečnosti kao i ispadanja predmeta, a betonski podovi su zato idealno rešenje za ovakve probleme. Polirani betonski podovi su naročito jaki i robusni, a mogu izdržati i silu veoma teškog pješačkog saobraćaja i opreme. Ovaj materijal je baš teško oštetiti i gotovo nemoguće ogrebati ili okruniti. Polirani beton je prilično lako izliti i sve što je potrebno za njegovo održavanje jeste samo svakodnevno metlanje i pranje da bi se sprečilo nagomilavanje prljavštine.

31a

Betonski podovi u kupatilima

Glavni problem kupatila jeste stvaranje kondenzacije a ako betonske površine u ovom prostoru nisu dobro zaštićene , postoji bojazan da će u njih vrlo verovatno probiti vlaga. U slučaju da tečnost uspije da pronađe put do pora betonskog poda, ona može da ih nastani i dovede do pojave buđi ili plesni. Međutim, ukoliko polirate betonski pod, o ovakvim i sličnim stvarima ne morate da brinete.

35a

Betonski podovi u dnevnoj sobi

Kada se radi o dnevnim boravcima, betonski podovi takođe dolaze kao jako dobra ideja iz razloga što postoji jako puno kombinacija boja i teksturnih efekata koji mogu da simuliraju izgled desetina različitih kao i skupljih materijala.

34a

Životni vijek betona će puno duže da nadmaši trajanje ostalih podnih obloga, kao što su tepisi, vinilne pločice i drveni laminatni podovi.