Cijela Srbija ali i region je u žalosti od 3. maja kada se u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar desila velika tragedija u kojoj je život izgubilo 9 osoba koji su bili učenici i portir škole. CVijela regija je u šoku, a tuga ni danas ne jenjava. građani ne vjeruju da je masakr mogao da počini dječak od 13 godina Kosta Kecmanović.

 

Naime, građani Beograda izašli su na masovne proteste protiv nasilja a ono što užasava sve građane je činjenica ja veliki broj vršnjaka dječaka podržavaju njegov zločin i pokušavaju da od njeg naprave herona ja na društvenim mrežama. Od amsakra na društvenoj mreži TIK TOK napravleno je nekoliko profila sa imenom Koste koji su vjerovatno lažni a na je nom je od njih se pojavio i live vdieo u kojem išli uživo komentari a u kojima ostali korisnici tvrde da je Kosta jer je on u mentalnoj ustanovi i da nema pristup ni telefonu ni internetu.

 

Dječak nevjerovatno liči na Kostu , mnogi ne vjeruju da je to Kosta ali on govori da jeste i da to može da potvrdi djevojka koja sjedi pored njega a kojoj je ubio bivšeg dječka. Također kruže priče po internetu da se na videu nalazi glumac koji igra u jednoj Netxliksovoj seriji i da je to montaža a nakon njegovih riječi čuje se jeziv osmijeh. Kako navode korisnici Kosta je u komentarima odgovarao na pitanja pa je tako rekao da će se vratiti u školu, a mnogi su ovaj snimak prijavili Mup Srbije te mole da se nešto poduzme po ovom pitanju jer ovaj snimak kruži internetom i vrlo je uzneiravajući. Mnogi misle da dječak koji se pravi da je Kosta i snima uživo na ovu temu postao je vie nego zabrinjavajuće.