Nakon što su oni napravili najjeftinije auto na svijetu, indijska firma Tata Group je izgradila i Nanokuću – najpovoljniju kuću na svijetu.

Ona ima svega dvadesetak kvadrata, kao onu manju garsonjeru i osnovnu opremu – vrata, prozore i krov. Zidovi su rađeni od specijalnog materijala koji uklnjučuje kokos i jutu čiji je vijek trajanja oko 20 godina

Za izgradnju ovog predivnog doma potrebna je sedmica dana i 500 eura, ogromna potražnja za ovim je u Indiji, pa se procjenjuje kako bi mogla masovno da se prodaje i po ostalim siromašnim zemljama.

Firma je najavila i skoro predstavljanje modela Nanokuće sa solarnim pločama, koja će tako da štedi za vas – račun za vašu struju će da bude mnogo manji. Poboljšani modeli će također imati i verane, a također su najavljene i kuće sa većim površinama – do 30 kvadrata.

-Simpatični eksterijer se dopao mnogima do sada, a enterijer je prava poslastica za kreativce, jer može da se dijeli na dnevni ali i na večernji.

Ono što je ipak najbolje od svega, jeste što je u postpunosti izgrađena od prirodnih materijala, pa nema nikakvih rizika po zdravlje, niti po životnu okolinu.